Прочитај ми чланак

Уживо: Гомилање полиције испред куће где је нестала Данка

0

Девојчица Данка Илић (2) нестала је у уторак поподне у Бањском пољу код Бора.

Чињенице:
Багери рашчишћавали терен око куће код које је Данка нестала
Мајка Данке Илић (2) доведена у полицију
Спасиоци и пас Зиги напустили место потраге око куће
Ухапшен полицајац из Бора
Огласио се отац нестале Данке на Инстаграму
Јуче су ватрогасци, полиција и спасиоци наставили да багерима рашчишћавају терен око куће у Бањском Пољу код које је Данка последњи пут виђена.

МУП је у међувремену саопштио да су канали око куће детаљно претражени и да Данка није пронађена.

Ивана Илић, мајка Данка(2) доведена је у полицију у Бор, потврђено је из полиције за „Телеграф.рс“. Њено испитивање се настављено је и јуче, али она незванично, није осумњичена.

Синоћ се на свом Инстаграм профилу огласио и Данкин тата.

Из часа у час:

13.26 Полицајци са лопатама и осталим оруђем кренули ка кући код које је нестала Данка (2)

12.48 Јурић: „Једино у овом случају видим шансу да је Данка жива“
Игор је напоменуо да су сада већ сви много забринути и да могу да се надају да је у питању само једна ствар.

„Можемо да се надамо само, и ја искрено ћу бити срећан ако се неко јави за откуп детета, јер једино ту видим шансу да је дете живо“, рекао је Јурић за ТВЦГ.

12.33 Погледајте куда су се запутили хеликоптери у потрази за несталом Данком (2): Снимак с лица места
Пар хелихоптера тренутно надлеће Бањско поље и Борско језеро у потрази за несталом Данком Илић (2) којој се сваки траг губи 26. марта око 13.45 часова у овом месту.

11.43 Да ли је ово следеће место које ће претражити?
Потрага за Данком Илић (2) траје већ 120 часова, а након опсежне претраге терена око куће код које је последњи пут виђена, постоје нагађања да ће се потрага пребацити на подручје око Борског језера.

11.09 Хеликоптери надлећу Бањско Поље
Два хеликоптера данас око 11 часова су надлетала Бањско Поље око места на ком се сумња да је нестала двогодишња девојчица Данка Илић.

Мрклу тишину прекинуо је снажан звук летелица, које су направиле кругове изнад терена који је у претходним данима претражен са земље.

Како сазнајемо, по налогу министра Гашића, хеликоптери МУП ће данас надлетати и опсервирати ширу област око рејона у ком је девојчица нестала.

10.22 Мештани Бањског Поља под тензијом
Мештани Бањског поља и даље су под тензијом због нестанка двогодишње Данке Илић. Иако данас, када је присутан мањи број полиције и спасилаца, на улицама има више људи и даље се осети нелагода.

Већина мештана је дете први пут видела када је нестало и када се огласио систем „Пронађи ме“, али мајку дететета Ивану Илић знају, барем из виђења. Кажу да је раније долазила у кућу у Бањском пољу, као и да је ту долазио и њен отац.

-Ноћима не могу да спавам, размишљам о том детету, где може да буде. Не могу да верујем да је тако могла да нестане – рекао је један мештанин Бањског поља.

10.14 Почиње гомилање полиције
Број полицајаца око куће код које је последњи пут виђена Данка Илић (2) се повећава.

09.27 Стигли ватрогасци на кваду

08.46 Полиција је мајку нестале Данке Илић (2) јуче одвела на ово место
У петак, 29. марта, четвртог дана потраге за девојчицом Данком, полиција је са мајком отишла на место где је последњи пут видела девојчицу.

Како сазнајемо, полиција је са мајком заправо пролазила реконструкцију кретања у дану у ком је девојчица нестала. Мајка Ивана Илић је показивала сваки направљени корак у уторак, пре него што је дете напросто ишчезло из дворишта.

06.45 Пети дан потраге за несталом девојчицом
Почео је пети дан потраге за малом Данком од које нема ни трага ни гласа.