Прочитај ми чланак

ВЛАСНИК НАПОЛИЈА: Европску лигу само са клубовима из ЕНГ, ФРЦ, НЕМ, ШПН и ИТА

0

Анђело Де Лаурентис, власник Наполија, извређао Париз и Ливерпул и предложио промене у игри и такмичењима

Наполи је освајањем бода на гостовању Пари сен Жермену прилично закомпликовао рачунице у Групи Ц Лиге шампиона. Наполитанци су ставили велики знак питања изнад очекиваног пласмана Парижана у осмину финала, наметнувши се притом као битан чинилац расплета.

Гостовање Наполитанаца у Паризу било је добра прилика да се истакне и Анђело де Лаурентис. Власник Наполија је познат као човек без длаке на језику који уме да изненади идејама, али у интервјуу за „Паризијен” је надмашио себе.

Италијан је великом интервјуу трансфер Нејмара из Барселоне у Пари сен Жермен за 222 милиона евра оценио као „вулгаран”, а потом је рекламирао туристичку понуду Напуља

– Можете ли да замислите да живите у Ливерпулу? Шта има тамо? Кућа Битлса и Аби роуд. И то је то… Много више за гледање је Париз, али клима није ни приближно лепа као у Напуљу. Само луд није срећан у Напуљу! Имам куће у Риму и Лос Анђелесу, али никад не бих тамо стално живео. Играчи Наполија буде се на најлепшем месту на свету, требају само да тренирају и играју, а ми им плаћамо да се забављају! Имају срећу да слободно живе у идиличној ситуацији – испричао је у даху де Лаурентис, између редова пецкајући Единсона Каванија, који је пре пет година прешао управо из Наполија у Пари сен Жермен.

Затим је Италијан за тему изабрао шампиона Француске.

– Пари сен Жермен се без проблема може назвати и Париз-Катар. ПСЖ је јак јер нема економских проблема, али није све ни у томе. Ушао сам у фудбал 2004, а да нисам знао ништа о фудбалу. Купио сам Наполи кад је банкротирао, што свакако није паметно са финансијске стране, али мени никад у фудбалу није примарни циља зарада, мени фудбал не треба да бих правио новац, као што раде Катарани и од фудбала праве индустрију. Ја то радим кроз филмску индустрију, не кроз фудбал.

Јавно критикује непоштовање финансијског фер-плеја.

– У будућности са руским, катарским, арапских и кинеским капиталом у фудбалу врло ће се лако прелазити преко услова финансијског фер-плеја. Кад Катар ервејз плати 100 милиона евра за рекламу на дресу, нико не говори ништа… Али, тако се долази до стварања неравноправне лиге, као што је случај са француским првенством. Наравно, свака екипа жели да буде што јача и да што више побеђује, али треба имати меру. Ако позовете шесторо људи на вечеру, да ли ћете купити 100 килограма шпагета и 50 литара сока од парадајза!? Наравно да нећете!

Де Лаурентис предлаже и промене у такмичењу.

– Направимо европску лигу, уместо Лиге шампиона, у којој ће играти само клубови из Енглеске, Француске, Италије, Немачке и Шпаније! По четири најбоља клуба из тих лига, то је већ 20 тимова, то ново такмичење донело би 10 милијарди евра! Нек се игра само један меч – жреб ће одредити код куће или у гостима – и то уторком, средом и четвртком, да би субота, недеља и понедељак били дани за домаћи шампионат – предлаже Анђело де Лаурентис.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!