Прочитај ми чланак

Владан Милојевић напушта Звезду: Ево ко су потенцијални наследници Милоја

0

Одлази најбољи Владан Милојевић делује исцрпљено, попут Миодрага Божовића Грофа пре три године, екипа му игра већ дуже време без страсти и енергије. Грци и Кинези желе да га ангажују већ ове зиме

Грчки и кинески клубови не дају мира Црвеној звезди и Владану Милојевићу. Најбољи тренер црвено-белих, човек који је у последње две године узастопно играо Лигу шампиона и директно резултатима унео у клуб 50 милиона евра, могао би ове зиме да напусти Маракану, сазнаје Курир.

FOTO: YouTube

Није тајна да Олимпијакос и АЕК желе Владана Милојевића (49). Поред Грка, у трку за Владаном Милојевићем ушли су и један клуб из Кине и један из Саудијске Арабије. Оно што челницима Црвене звезде прави проблем јесте жеља страних клубова да Владана Милојевића доведу већ ове зиме.

Ја нисам проблем

Да се нешто дешава, потврдио је и Милојевић на конференцији пред утакмицу с Вождовцем, која се игра данас (18.00):

– Могу да одем када год ми се буде рекло. За дан, годину дана или месец… Ја нисам проблем! Ако сам крив, крив сам! Ту су навијачи, управа, јавност. Неки ми они суде.

Руководство црвено-белих спремно је да изједначи понуду из иностранства свом тренеру, али како сазнајемо, Црвена звезда неће на силу задржавати Владана Милојевића уколико буде изразио жељу да оде. Ако је веровати људима који раде у Звезди, популарни Милоје делује „исцрпљено и засићено, без мотива, попут Миодрага Божовића Грофа пре три године“.

Ускоро све јасно

Екипа му игра без страсти, енергије и елана, што се посебно видело на утакмицама против Тотенхема и Бајерна. Наредни месеци показаће да ли ће се десити промене на Маракани, односно хоће ли Владан Милојевић после три изузетне сезоне напустити Црвену звезду.

Перспектива / Белгијски ђак поново актуелан

Вукомановић прва жеља, и Роби у игри

Челници Црвене звезде не смеју неспремни дочекати евентуалну одлуку да Владан Милојевић ове зиме напусти Маракану. Како Курир сазнаје, направљена је листа потенцијалних кандидата на којој се тренутно најбоље котира бивши играч Црвене звезде и перспективни тренер Иван Вукомановић (42). Ради се о младом и талентованом тренеру који је своје име изградио у Белгији. Од октобра је без посла, када је напустио кипарски Аполон, а пре тога је радио у Словану из Братиславе и белгијском Стандарду. Занимљиво, био је у избору за тренера Црвене звезде пре него што је за шефа струке у лето 2017. постављен Владан Милојевић. Поред њега, у Црвеној звезди размишљају о Роберту Просинечком, Ивици Јовановићу, али и Александру Веселиновићу, тренеру Чукаричког.