Прочитај ми чланак

ВИЛАНДЕР „ОТКИНУО“ НА НОВАКА! Ево чему се Швеђанин највише диви код српског аса!

0

Новак Ђоковић је без изгубљеног сета прошао у треће коло Ролан Гароса славећи против Хурберта Хуркача и Хенрија Лаксонена у уводна два кола, што је било довољно коментатору Јуроспорта Матсу Виландеру да у Србину препозна одличну форму

Бивши тениски ас је нахвалио Ђоковића изневши низ похвала на Новаков рачун.

Foto: EPA/ATIENZA

– Новак удара лоптицу јако добро и правом у тренутку и изгледа врло комфорно на терену, али ипак делује да веома „гладан“ напада сваку лоптицу – рекао је Виландер после Новакове победе над Лаксоненом.

Швеђанин је затим објаснио колико самопоуздање битно.

– Самопоуздање је веома кључно и користи га на најбољи начин. Такође, форсира дроп шот тако да се противник збуни. Када удари бекендом то је право оружије, може да погађа у разним угловима. Физичка спрема није толико важна, ако је бекенд добар и тежак, а фохенд добар и сув – рекао је Виландер.

Матс истиче да је кључно за Новака да прва недеља прође што боље пред изазове које следе у другој.

– Прва недеља је веома важна за њега да стекне самопоуздање и да се осећа добро на теренуи да побеђује за кратко време. Мислим да је Рим доста узео снаге, јер је играо три дана заредом, а затим недељу дана паузе понекад није довољно. Ипак, у једном тренутку он ће бити на тесту, може не за меч, али за сет или два – навеое је Ђоковић.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!