Прочитај ми чланак

Виландер: Ђоковић може још 10 година, а Федерер и Надал највише две

0

Легендарни Швеђанин Матс Виландер причао је колико би још Новак Ђоковић могао да доминира светским тенисом.

Најбољи тенисер света је тријумфом на Вимблдону стигао до 20. Гренд слем титуле, чиме се изједначио са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом, али Виландер сматра да ће Србин још померати границе.

Отишао је толико далеко да мисли да ће то бити још деценија.

„Када погледате Федерера или Надала кажете ‘Ок. Зашто не могу да издрже још годину или две на том нивоу?’. Онда касније видите Новака и помислите ‘Овај момак може да издржи још 10 година'“, смејући се је рекао Виландер за француски лист Л’Екип.

Разлика коју прави Новак у односу на остале је велика, подвукао је Виландер.

„Новак је паметнији играч него раније. Када је Агаси почео да ради с њим 2017. године признао је да је био веома изненађен Ђоковићевом фигуром и колико је био посвећен сваком мечу и тренингу“, открио је Швеђанин, а онда се дотакао финала Вимблдона са Матеом Беретинијем, кога је победио у четири сета после преокрета.

„У том финалу је могао да победи 6:3, 6:3, 6:3. Како можеш да будеш толико доминантан на трави, а немаш сервис Пита Сампраса или Роџера Федерера? Мислим да није постао бољи само у једној ствари, изласку на мрежу. Одбрана му је невероватна, тачно зна где би требало да стоји и како да се креће“, закључио је Виландер.

Следећа мета од Гренд слемова је УС опен, који почиње крајем августа.