Прочитај ми чланак

Виландер: Да би Ђоковић био међу највећима мора да…

0

Седмоструки освајач Грен слем титула Матс Виландер сматра да ће Новак Ђоковић ове сезоне узети Златни слем – сва четири највећа турнира и злато на ОИ.

novak-dokovic-rim-foto-reuters-1463154877-905465

Ђоковић има велике шансе да комплетира сва четири Грен слема у једној сезони

– Штефи Граф је то урадила 1988. године, пратио сам помно њене игре и то је било заиста невероватно, али мислим да Новак може и да ће највероватније то и остварити – рекао је Швеђанин, који сада ради као коментатор Еуроспорта.

– Ђоковић и Мари су главни фаворити на Ролан Гаросу, заједно са Надалом. Можда Рафа није играо сјајно, али имао је добру сезону на шљаци и добар меч са Ђоковићем – он има самопоуздање у Паризу и игра се на три добијена сета, биће тешко са Рафом – додао је Виландер.

Мареј игра сјајно на шљаци – полуфинале у Монте Карлу, финале у Мадриду и титула у Риму.

– Мари је урадио много ствари. Може ли да освоји Грен слем? Узео је УС опен 2012. године. Може ли да освоји Вимблдон? Урадио је то. Освојио је и ОИ и Дејвис куп, тако да нема разлога да не освоји и Ролан Гарос. Мислим да му одговара што се игра на три добијена сета, иако је у последње време лоше пролазио са Ђоковићем у том формату“.

Виландер је три пута освојио Ролан Гарос – 1982, 1985. и 1988. године.

– Ниједном од та три пута нисам освојио турнир на шљаци пре тога. Важно је да будеш свеж и да дођеш са самопоуздањем. Оно долази са титулом у Паризу, јасно је да га Надал има много, а Ђоковић је под притиском јер му је потребно да освоји Ролан Гарос како би постао један од најбољих свих времена – закључио је Виландер.