Прочитај ми чланак

Видић: Јел треба да идем прво у затвор као Терзић и Џајић да бих био функционер

0

Прослављени српски фудбалер Немања Видић, који је почетком године предао кандидатуру за председника Фудбалског савеза Србије (ФСС) и убрзо одустао од кандидовања, упитао је јавно да ли би требало и он да прво иде у затвор да би сутра обављао неку функцију у српском фудбалу.

„И како то да Драган Џајић, који је био у затвору и признао да се бавио малверзацијама, и Звездан Терзић, који није доказао невиност, већ су процеси против њега застарели, воде две највеће организације у српском фудбалу – ФСС и Звезду. То је питање које сви треба да постављамо“, рекао је Видић у интервјуу за НИН.

Он је навео да је то „порука за све људе у Србији да се не гледа рад, да уопште није битно да ли си радио добро или лоше, битно је да будеш подобан“.

Како је рекао, „Џајић четири године није успео да докаже да је невин и онда га је пре 11 година тадашњи председник Србије Томислав Николић аболирао“, што је Џајић прихватио и „тиме признао да је крао Звезду, односно учествовао у малверзацијама“.

Видић је рекао да је Терзић „поносан на то што је био у затвору, прича да је тамо упознао много квалитетних људи“.

„Ја немам проблем да Терзић тако васпитава своју децу. Али он те поруке шаље мојој, нашој деци. Да је у реду да идете у затвор, да је то пут да ојачате и дођете до успеха“, навео је Видић.

Он је истакао да Терзић има „изузетно добар статус у друштву, вози добар аутомобил, има скуп сат, путује, креће се у ‘високом’ друштву“.

„И како ће сад било који млади момак да послуша оца и да крене да ради од 9 до 17 сати, мучи се, буде поштен… Све више деце хоће да буду Звездан Терзић. Да ли то хоћемо да оставимо нашем друштву“, поручио је Видић, и додао:

„Или су Џајић и Терзић преварили систем, или је систем нас.“