Прочитај ми чланак

ВЕЛИКО РАЗОЧАРАЊЕ: Новак Ђоковић саопштио шокантну вест

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће наступити на предстојећем турниру у Мајамију. Други тенисер света је путем друштвених мрежа саопштио да због повреде лакта неће бранити титулу на Флориди.

Фото: Твитер – Ролан Гарос

„На жалост, морам да поделим са вама неке не баш добре вести у вези са предстојећим турниром у Мајамију. Повреда лакта коју вучем већ месецима се прошле недеље погоршала до те мере да ме је доктор саветовао да направим паузу. Учинићу све што је у мојој моћи да се што пре опоравим, али на жалост, нећу моћи да се борим за одбрану титуле у Мајамију. Ово је велики шок и разочарење за мене, а знам да ни вама није свеједно. У Мајамију сам освојио свој први мастерс турнир и почео поход на врх светске ранг листе и годинама уназад правим сјајне резултате тамо. Понекад најболније поразе у спорту нам зада баш наше тело, а не противник. Увек сам се трудио да бринем о свом телу и кроз каријеру ме стварно нису пратиле велике повреде и проблеми. Али изгледа да сада моје тело показује последице свих ових година лудог темпа и физичких напора које сам имао. Јако сам захвалан за сву подршку коју добијам од вас. Хвала што сте уз мене #НолеФам“.

 

Ђоковић је недавни Мастерс у Индијан Велсу завршио у четвртфиналу поразом од Ника Кирјоса, исто као и претходни турнир у Акапулку.

Биће ово први турнир у Мајамију без Новака после једанаест узастопних учешћа током којих је освојио невероватних шест титула.

Мастерс турнир у Мајамију одиграће се од 22. марта до 2. априла 2017. а Новак је требало да брани титулу освојену пре дванаест месеци, када је у финалу био бољи од Кеија Нишикорија резултатом 6:3, 6:3.

 

Повреда лакта коју је задобио прошле године на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру спречила је Новака да учествује на турниру у Синсинатију, његов наступ на УС Опену био је неизвестан до последњег тренутка, а такође је морао да се повуче са „Цхина Опен“-а у Пекингу.

Новак се вратио у Европу где ће наставити са детаљним испитивањима степена озбиљности повреде.

Од брзине опоравка зависиће и његов повратак на терен.