Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ ДАН ЗА СРПСКИ ФУДБАЛ: Спартак елиминисао Спарту из Прага!

0

Спартак из Суботице је успео да се пласира у трећи круг квалификација за Лигу Европе пошто је након два меча славио са 3:2 против Спарте из Прага!

Након првог меча било је 2:0 за Спартак, други је Спарта победила са 2:1 данас у Прагу, па ће на мегдан Брондбију српски тим!

Спарта из Прага је данас била далеко квалитетнији тим у првом полувремену од Спартака, видело се то од самог почетка утакмице и рекло би се да је било питање времена када ћемо видети гол.

Видели смо пречку, па стативу, велики број промашаја фудбалера Спарте у првом полувремену, сјајне одбране Перића, али и гол који је постигао Шурал у 28. минуту утакмице.

Тада је Срђан Плавшић, можда и најбољи играч данашњег меча, пронашао Шурала у казненом простору, упутио је одличан центаршут са леве стране, а нападач Спарте је успео да постигне гол за 1:0.

И даље су након тог гола имали предност Суботичани, било је 2:1 у укупном скору, а Спарта је наставила са нападима и податак да је 5 шутева ишло у оквир гола Перића, да је било 6 блокираних и 6 удараца који су ишли ван гола довољно говори у прилог томе која екипа је била доминантнија.

Спарта је и у другом полувремену кренула свим силама ка голу, имала пар полуприлика, а онда је и Спартак припретио по први пут на утакмици и то преко резервисте Марчића који је упутио ударац право у голмана Ниту.

Уследио је лош тренутак по Спартак, играо се 66. минут када је Фридек утрчао по десној страни, упутио центаршут на другу стативу где је био Срђан Плавшић, а некадашњи фудбалер Спартака успева да постигне гол након жабице, прашки тим је изједначио резултат на 2:2 када гледамо укупан скор.

Кључни тренутак на утакмици десио се у 75. минуту утакмице, тада је Ђенић успео да се избори за позицију, пао је након гурања Уроша Радаковића, а румунски судија је показао на белу тачку. Сигуран извођач је био Чечарић, Спартак је повео са 3:2, Спарти су била потребна два гола за пролазак даље!

Марчић, фудбалер Спартака који је имао велику прилику у другом полувремену, је због другог жутог картона морао да напусти терен у 82. минуту утакмице, Спарта је свим силама након тога кренула ка голу Перића.

Канга је имао добар шут, Перић је поново сјајно одбранио, Спартак је био све ближи пласману у наредну фазу!

Како се меч ближио крају, играчи Спарте су били све нервознији, па се Спартак након велике борбе пласирао у треће коло квалификација за Лигу Европе!

Свакако, највећа победа у историји клуба. Браво, Суботичани!