Прочитај ми чланак

ВАВРИНКА ОДАО ТАЈНУ КОНКУРЕНЦИЈИ: Ево како победити Новака! (ВИДЕО)

0

Стан Вавринка, швајцарски тенисер који је у 2015. једини успео да победи Новака Ђоковића у гренд слем финалу, и то на Ролан Гаросу – једином од четири највећа турнира које најбољи српски тенисер никада није освојио, открио је конкуренцији „једноставан“ рецепт за победу над Нолетом.

„Ролан Гарос је свакако моја највећа победа. Јер, Новак је невероватан тенисер, играо је тако добро целе сезоне и сасвим заслужено је ‘број 1’. A победити га у финалу – мени је много значило, баш сам осећао понос. Играо сам невероватан тенис тог дана (имао је 59 директних поена, скоро двоструко више од Ђоковића) и пронашао сам лек за њега“, започео је Вавринка причу и додао:

„Играо сам са Новаком и на неколико претходних гренд слем турнира. Знам да имам шансу да га победим само ако играм најбоље што могу. A како сам и раније успевао да га савладам, рецепт је – да останете психички јаки када се нађете наспрам њега. Нарочито да буде такви у важним мечевима“.

Тај рецепт је можда успео у финалу Ролан Гароса, када је било 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 за овог Швајцарца. Aли, од тада су се ова два тенисера још двапут састајала и – оба пута је тријумфовао Ноле.

Ђоковић је најпре Вавринку победио са 6:4, 6:1 у четвртфиналу турнира у Синсинатију, да би га потом и на мастерсу у Паризу савладао, тада са 6:3, 3:6, 6:0, за вођство од 19:4 у међусобним дуелима.

Извор: Блиц.рс