Прочитај ми чланак

Вавринка: Надал, прешли сте сваку меру

0

sp-vavrinka_620x0

Иза победа, пораза, бројки и резултата у лондонској „О2 арени“, ових дана се крије прави мали вашар који влада у свлачионицама и ван њих. Једни се свађају, други кукају због изгубљених ствари, трећи уживају на фудбалским мечевима, а четврти само гледају како ће што пре кући.

У центру пажње је сукоб Станисласа Вавринке и породице Надал, због тога што је Тони стално добацивао Рафи како да игра у њиховом мечу другог кола завршног мастерса. То је Мајорчанин искористио да добије дуел кроз два тај брејка, па је Швајцарац побеснео.

– Што је много, много је. Надал и његов стриц су превазишли сваку меру и границу – нервирао се Станислас. – Шпанац је упозорен на „коучинг“, али наставили су да се понашају непрофесионално. Пре сваког сервиса Тони је узвикивао неко име. У зависности од тог имена, Надал је играо на форхенд или бекхенд страну. То је и судија уочио, и требало је да га казни. Међутим, није то урадио јер је Рафаел то што јесте. Тони ми се после извинио. Сви на АТП туру знају шта њих двојица раде током мечева, то је део њиховог односа.

Муке Хуана Мартина дел Потра су нешто другачије. Аргентинац се, наиме, јавно обратио лопову који му је још у Паризу отео бројаницу, поклон од папе Фрање.

– Молим те, врати ми бројаницу. Узми све друго, али ми врати личне ствари. Не могу да уживам у овом дивном турниру без свега тога. Боли ме јако, одузет ми је део живота – кукао је Делпо.

Новак Ђоковић је дан пре синоћњег меча са Дел Потром стигао да оде на меч Лиге шампиона, између Челсија и Шалкеа. Сусрет је посматрао из свечане ложе са другаром Марком Стилитаном, док је и Надал, такође, био на „Стамфорд бриџу“.

Федерер, пак, није задовољан играма, цинично поручујући како је разочаран што је опет изгубио од Новака.

(Новости)