Прочитај ми чланак

Ватерполо клубови у обавези да ПРЕКО МЕДИЈА ЗАХВАЛЕ ВУЧИЋУ на помоћи!

0

Српски ватерполо клубови који су, захваљујући уговору Владе Србије и Ватерполо савеза Србије, добили новчану помоћ из државног буџета мораће јавно да захвале Влади и ВСС-у на тој помоћи и да о томе доставе доказ Савезу у року од седам дана, пише Инсајдер.

Након састанка председника ВСС Виктора Јеленића с председником Србије Александром Вучићем, Влада је донела одлуку да помогне и клубовима и Савезу.

Ватерполо савез Србије

Јеленић је за Инсајдер рекао да он иницирао састанак с Вучићем, те да га је „као великог љубитеља спорта“ замолио да помогне.

„Председник је потом то предложио Влади, која се са тим сагласила. Ми смо уговор с Владом потписали прошле недеље, а у понедељак с клубовима“, рекао је Јеленић (на слици испод).

Како пише Инсајдер, у уговору с клубовима постоји и један крајње неуобичајен члан у њему се наводи да клуб потписник уговора има обавезу да „путем средстава јавног информисања (дневне новине, ТВ, конференције за штампу и др) јасно и недвосмислено изразе захвалност и Влади Републике Србије и Ватерполо савезу Србије за додељену финансијску помоћ, те да о истом доставе доказ Савезу у року од седам дана“.

На питање ко је тражио да се клубови уговором обавежу да захваљују Влади Србије, која их је новцем грађана Србије финансијски помогла, Јеленић наводи да је он то лично ставио у уговор.

„У свим уговорима постоје права и обавезе уговорних страна, а ово је једна од обавеза. Кад вам неко да чашу воде, ви му захвалите“, рекао је он.

Упитан како су на тај члан у уговору реаговали представници клубова, Јеленић је навео да су сви били пресрећни кад су га потписали.

Државну помоћ добила су 23 мушка и шест женских ватерполо клубова, а председник ВСС није желео да одговори колико су укупно новца добили из државног буџета, уз напомену да је то питање за Владу.

Он, такође, није могао да одговори да ли је реч само о помоћи за ову сезону, већ је истакао да се нада да је ово системско решење.

„Уверен сам у то, пошто је председник државе обожавалац спорта“, рекао је Јеленић.

Међу првима је на финансијским средствима јавно захвалио председник ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар.

„Пуно нам значи ова помоћ државе и Савеза хвала им на одобреном новцу. Конкретно, њоме ћемо покрити трошкове такмичења на свим фронтовима: наша путовања, смештај, котизације…“, изјавио је Шоштар, а преноси Данас.

Уговор о финансијској помоћи клубовима и Савезу предвиђа и правдање трошења новца. Како пише у документу, уколико клубови то не учине, биће им обустављена исплата новца, а примљена средства мораће да врате, пише Инсајдер.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!