Прочитај ми чланак

УЗРОЦИ НОВАКОВОГ ПАДА СУ „назови свештеници, исхрана и губитак правог тима људи“?

0

Новак Ђоковић има очигледан пад у форми и велико је питање да ли ћемо га гледати у финалима великих турнира. Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић никако да направи неки добар резултат којим би нас уверио да може поново да се врати на прво место АТП листе.

Српски тенисер одавно није међу десет најбољих тенисера, а шта је проузроковало његов пад?

Мишљења су различита, једни сматрају да се посветио више породици, други да нема више мотивацију коју је имао, а шта каже Богдан Обрадовић, некадашњи селектор наше репрезентације?

„Раније смо у договорима око избора тренера и планова у каријери учествовали Срђан Ђоковић, Никола Пилић и ја. То је престало мало пре него што сам отишао из Дејвис куп репрезентације, пре једно две године. Направио је грешку што се одрекао људи уз које је побеђивао. Ту мислим на нас, али и на Вајду, Миљана Амановића и Гебхарда Фила Грича. Ја сам уз Новака био и док га је тренирала покојна Јелена Генчић“, рекао је Богдан Обрадовић за „Информер“.

У интервјуу за овај лист, Богдан Обрадовић је рекао да је проблем и исхрана, али и екстремно окретање духовном миру.

„Добио је друго дете и то га је емотивно истрошило, али такве ствари су преживели и Федерер и Мареј. Губитак правог тима људи и саветовање са разним „назови свештеницима“ су га највише коштали“, рекао је Обрадовић.

 

„Па ко је тај Жарко Илић Дамар, некакав реики учитељ што гледа у кањон са њим? Ја сам тог Илића повезао са Новаком, јер је желео да донира новац за фондацију. Додуше, нисмо се упознали, али се јесмо дописивали. Новак је православац, не може да прихвати реики енергију. О Пепеу Имазу нећу ни да причам“, рекао је он.