Прочитај ми чланак

Обрисали Новаков меч из распореда и „прецртали“ Ђоковића

0

Српски тенисер Новак Ђоковић налази ушао је у дан одлуке када ће се знати да ли игра на Аустралијан опену или не.

Ђоковићу је Алекс Хок, министар за имиграциона питања Аустралије укинуо визу по други пут и опет је приморао Србина да се обрати суду.

AP Photo

Са оног у Мелбурну је надлежност пребачена на федерални, па смо у петак сазнали и име новог судије који мења Ентонија Келија.

Његово име је Дејвид Џон О’Калахан и он би требало да одлучује да ли ће Новака депортовати. О’Калахану су се у међувремену придружила још двојица колега из правне струке Џејмс Алсоп и Ентони Бесанко.

Новака очекује разговор са имиграционом комисијом, па завршни чин судске драме која ће се овог пута одражти на вишој инстанци, савезном суду.

ШТА СВЕ ЗНАМО ДО САДА?

11.12 Циципас није хтео да прича о Ђоковићу

Стефанос Циципас није хтео много да прича о Новаку Ђоковићу у Аустралији, већ је покушавао да врати причу на тенис, на конференцији за медије у Мелбурну.

„Нисам овде да причам о Ђоковићу, већ само о тенису“, рекао је Грк, али је добио ново питање у вези са ситуацијом најбољег тенисера света и аустралијских власти.

„Нећу да лажем, то је на свим вестима последњих неколико недеља, добило је велику пажњу. Очигледно је да многи причају о томе. Зато сам овде да причамо о тенису, јер се о њему није причало довољно у последње време што је штета“.

10.49 Кирјос о Нолету као никад: Шетао бих с његовом маском на лицу

Ник Кирјос је рекао да би волео да Новак Ђоковић освоји Аустралијан опен и имао је поруку коју нико није очекивао, јер је био један од највећих критичара првог рекета света.

„Желим да је****о освоји Аустралијан опен и да потом шетам са мајицом на којој пише ‘идемо’ и са маском Новак Ђоковић. Било би је***о сјајно“, гласан је Кирјос.

10.39 Медведев се побунио због Новака, има питање за власти Аустралије

Руски тенисер Данил Медведев говорећи о случају Новака Ðоковића у Аустралији упитао је шта је прави разлог за укидање визе.

10.20 Осака: Тужно је да Новака неки памте на овај начин

Јапанска тенисерка Наоми Осака сматра да њено мишљење у вези са случајем Новака Ðоковића није важно, али да је цела ситауција тужна.

„Искрено, мислим да моје речи нису важне, чак иако говорим оно што мислим. Видела сам људе који ставе себе на једну страну, а друге како бирају другу. Једно мишљење неће променити ништа, проузроковаће само даље контроверзе. Мислим да је ово несрећна ситуација. Он је сјајан играч и помало је тужно да га неки памте на овај начин. Али исто тако мислим да то није до нас играча, него на влади Аустралије како ће одлучити о свему. Знам како је бити у ситуацији где стално причају о теби, где видиш коментаре других играча. То није баш најајлепши осећај, али покушавате да останете позитивни“, рекла је Осака у Мелбурну.

10.16 Новак до суђења борави у мигрантском притвору

Ђоковић је пребачен у хотел Карлтон Парк, у том хотелу био је док је трајао петодневни имиграциони притвор пре првог саслушања пред судом, а биће и до вечерас по нашем, односно током вечери и ноћи по локалном времену, све до коначног суђења.

10.05 Надал: Новак није већи од Аустралијан опена, било би ОК и без њега

Шпански тенисер Рафаел Надал послао је поруку да је нико, па ни Новак Ђоковић није „већи“ од Аустралијан опена. Шпанац напомиње да му је свеједно да ли ће Ђоковић играти у Мелбурну.

09.48 „Где су српски тенисери да се јаве због Новака?“

Легендарни тениски тренер, Горан Бубањ, присетио се ситуације Николе Пилића и бојкота Вимблдона, а онда жестоко ударио на српске тенисере због свега што се дешава Новаку Ђоковићу у Аустралији.

„Где је Лајовић, Крајиновић, Кецмановић који треба да игра против Новака Ђоковића?“, поручио је Бубањ гостујући у емисији на РТС.

09.40 Украјински тенисер Иља Марченко каже да Ђоковића у Аустралији малтретирају због избора

„‘Правила су правила’, кажу, а онда изгубе на сопственом суду. Пронађу начин да ти свеједно укину визу. Па, којим правилима су се водили уопште? О заборавио сам, убрзо иду избори“, написао је Иља Марченко.


09.20 Хрватски тренер Филип Сердарушић „протеран“ због Новака

„На дан доласка Новака Ђоковића, у десет увече су ме позвали из Имиграционог центра да сутра дођем на разговор. Тениски савез Аустралије послао је аутомобил по мене сат времена пре четвртфиналног меча мог брата Нина, требало је да се до 17 сати појавим тамо“, рекао је Сердарушић за Спорт клуб и каже да је могао да се пријави за нову визу или да оде. Одлучио је да оде, јер каже да није довољно велики као Ђоковић да се бори против Аустралијанаца.

09.12 Новак „обрисан“ са Аустралијан опена

Познати сајт за праћење резултата, у јеку неизвесности читаве ситуације, обрисао је Ђоковићев меч првог кола и прецртао га као отказан. Ово је изазвало реакције на друштвеним мрежама, па се пратиоци питају да ли у „Флешскору“ знају нешто што још увек не зна ни суд у Аустралији.

09.07 Познат је термин када ће се одлучивати о Новаковој судбини у Мелбурну

Одређено је да то буде 23.30 по српком времену у суботу на недељу, што је 9.30 по локалном времену у Аустралији.

09.00 Добро нам дошли у блог посвећен проблему у ком се нашао Новак Ђоковић