Прочитај ми чланак

УЖАС! „ОРЛОВИ“ БЕЗ ФИНАЛА! Србији мало 2:0 и две меч лопте, неће играти за титулу

0

Одбојкашка репрезентација Србије остала је без финала Европског првенства, пошто је након вођства од 2:0 поражена од Немачке са 3:2

Србија је релативно лако повела са 2:0, деловало је да ће „орлови“ експресно до финала, али се Немци нису предавали, наши су их с друге стране чашћавали грешкама па су изједначили 2:2, пошто су „орлови“ прокоцкали две меч лопте и одлука је пала у петом сету. Наши су у одлучујућем делу водили 10:8, али дозволили Немцима да преокрену на 13:11, они су своје шансе користили и пласирали се у финале, а тамо чекају Русе или Белгијанце.

Фото: Одбојкашки савез Србије

Србија је сјајно отворила меч са Немцима. Водили су „орлови“ на првом техничком тајм-ауту а потом и на другом 16:10 и није деловало да ће имати проблема да сет приведу крају у своју корист. Али, са неколико грешака смо вратили ривале у живот, Немци су и боље севирали па су се примакли на 20:10. Међутим, нису наши губили стрепљење, лагано су градили поене, пропустили прву сет лопту следећу шансу су искористили и добили сет са 26:24.

У другом делу игре Немци су после нашег вођства од 11:7 успели да приђу на 12:11 и то је било све. Наши су до краја сета буквално газили нејаке „панцере“ који се нису опоравили после губитка првог сета и на крају добили сет са 25:15 . Опустили су се наши током треће рунде, направили велики број гршека, што су Немци знали да искрористе те су добили сет са и смањили резултат на 2:1.

Немци су повели са 4:1 у четвртом сету али су „орлови“ након савета селектора Грбића везали три поена и изједначили на 5:5. До крају смо видели велику борбу, водили су немци, Срби стизали, имали и две меч лопте, али су се „панцери“ одбранили, добили сет и изједначили резултат на 2:2.

У одлучујућем сету видели смо жестоку борбу, у којој су Срби повели 10:8, али онда стали, Немци преокренули и на крају славили са 3:2, док су наши били у неверици шта им се десило.
СРБИЈА – НЕМАЧКА 2:3 (26:24, 25:15, 18:25, 25:27, 13:15)

Хала: „Таурон арена“, Краков. Судија: Фабрицио Салталипи (Италија).

СРБИЈА: Околић, Ковачевић, Катић, Петрић, Шкундрић, Станковић, Јововић, Буцуљевић, Атанасијевић, Лубурић, Мајсторовић, Подрашчанин, Росић, Лисинац.

НЕМАЧКА: Фром, Шот ,Келиберда, Андре, Бохме, Грозер, Вебер, Хирш, Карлитзек, Зенгер, Зимерман, Бахрохлер, Крик.

ТОК МЕЧА

Пети сет:

Штета, Немци су преокренули и повели 13:11. Добијају „панцери“ сет са 15:13, мач са 3:2 и иду у финале!

Жестока борба води се и у петом сету, игра се поен за поен. Србија ипак стиже до два поена предности 10:8.

Четврти сет:

Штета! Немци узимају сет са 27:25, па је одлука пасти након петог сета.

Вратили су се наши у меч. Изједначили на 19:19 и увели сет у драматичну завршницу. Играло се поен за поен а онда је Србија повела 24:23, али испустила прву меч лопту, а потом и другу на 25:24.

Немци имају минимално вођство на другом техничком тајм-ауту – 16:15.

Фантастична игра Србије која након игре поен за поен стиже до преокрета – 12:11, да би потом повели 14:12.

Уродили су савети плодом и Србија је везала три поена и изједначила на 5:5, али су Немци опет повели 8:7.

– Не бих да помешамо стрпљење са чекањем – поручио је наш селектор одбојкашима током тајм-аута.

Четврти сет наши су почели са неколио грешака па су Немци повели 5:2. Грбић тражи тајм-аут.

Трећи сет:

Водили су Немци 17:10, али је сада 18:15, полако топе минус наши. Много грешака су направили наши играчи током трећег сета, што су „панцери“ зналачки кажњавали и на крају добили сет са 25:18.

Селектор Грбић тражи мирноћу и стрпљење од својих играча пред финиш трећег сета. После серије Намаца и предности 17:11, Атанасијевић смањује на 17:13. Селектор Немаца Ђани одмах је реаговао и тражио тајм-аут.

Враћају се Немци, свесни су да немају шта да изгубе. Повели су „панцери“ 14:10, па отишли на други тајм-аут са предношћу 16:10.

Отишли смо на први тајм-аут са предношћу 8:6, потом стекли и три поена предности, али су се Немци вратили и преокренули резултат на 9:8.

Само сет српске одбојкаше дели и пласмана у финале Европског првенства.
бета

Други сет:

Немци катастрофални, наши бриљирају, Лисинац нам доноси 23:14, а потом „орлови“ доминантно стављају тачку на други сет – 25:15.

Поново су наши успели да се одлепе и побегну на 11:7, али су се Немци серијом вратили у игру и прошли на 12:11. Међутим, када су Грбићеви пулени поново убацили у шесту брзини отишли су на други технички тајм-аут са предношћу од 16:11.

Сербија води 8:5 на првом техничком тајм-ауту. Орлови после паузе иду на 10:5. Пољуљао је Немце губитак првог сета!
бета

Први сет:

Како се кретао резултат чинило се да ћемо лакше до првог сета, али ни овако није лош. Орлови добијају први сет са 26:24.

Ковачевиииић, сјајан поен и Србија поново води 23:22. Први стижемо до сет лопте и Ђани тражи тајм-аут!

Штета, наши су прокоцкали велику предност од 17:10, Немци су изједначили – 22:22.

Смањили су Немци у финишу сета резултатски дефицит, везали су четири поена, пришли на 21:19 па селектор Никола грбић тражи тајм-аут.

Неколико везаних поена Немаца, па лош сервис Ковачевића и „панцери“ су пришли на 19:15, али без обзира имамо лепу предност да приведемо мирно сет крају. Никола Грбић тражи тајм-аут !

Без грешке играју Грбићеви пулени, имају „плус шест“. Подрашчанин је после одличног сервиса одвео екипу на 16:10 на другом тајм-ауту.

После кратког предаја нанизали су наши неколико сјајних поена и на брзину стигли до највеће предност од почетка меча – 12:8. Наши су потпуно осујетили нападе Немаца сјајном одбраном, док сервис „орлове“ за сада сјајно служи.

Сјајан почетак Србије, на старту меча са Немцима повели су наши 3:1. Али, не дозвољавају панцери да се одлепимо, па након првог техничког тајм-аута Србија води 8:6.