Прочитај ми чланак

Вучић се поклонио Ковачу: Држава ће знати да се одужи златним одбојкашима

0

Председник Србије Александар Вучић честитао је одбојкашкој репрезентацији освајање златне медаље на Европском првенству у Француској и најавио да ће држава према њима испунити све обавезе које се тичу једнократне финансијске награде, али и националне пензије и изградње спортског комплекса на Новом Београду.

На пријему у Председништву Србије, Вучић је рекао да не може да им пренесе колико су грађани поносни због резултата који су постигли, утолико што је пре њих и женска одбојкашка репрезентација донела златну медаљу из Анкаре.


„Цела Европа сада зна да смо одбојкашка сила број један. Оно што држава може да вам врати јесте да следеће године кренемо у изградњу комплекса на Новом Београду. Остала је само још једна ситница која се тиче реституције, остале дозволе су ту, и очекујемо да најкасније у априлу кренемо у изградњу“, рекао је он.

Вучић је рекао да ће већ у наредна два дана одбојкашима бити исплаћена једнократна награда за злато од по 20.000 евра, али да могу да рачунају и на националну пензију када напуне 40 година.

Он је оценио да су се одбојкаши „борили као лавови“, да их је било фантастично гледати, и да су обрадовали народ Србије, Републике Српске и у остатку свету.

Председник је апеловао на одбојкаше да им не понестане мотива и да покушају да се изборе за учешће на Олимпијским играма како би покушали да, заједно са женском екипом, евентуално освоје медаље у Токију, јер је то веома важно за престиж земље.

вучић одбојкаИзвор: Тањуг/Сава Радовановић
Вучић се, на крају обраћања, у знак захвалности поклонио селектору Слободану Ковачу, који је то исто учинио синоћ својим играчима, након победе од 3:1 против екипе Словеније у финалу.

Капитен одбојкашке репрезентације Србије Немања Петрић уручио је Вучићу дрес са потписима свих играча, наводећи да је „велика част имати прилику да представљате државу и народ“.

„Велика је част имати прилику да неког усрећите и учините поносним. За нас је то неизмерно јака емоција“, навео је Петрић док је селектор репрезентације Слободан Ковач уручио Вучићу одбојкашку лопту наводећи да су играчи „осветлали образ земље“.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!