Прочитај ми чланак

US Опен: Новак шампионски почео одбрану трона

0

Најбољи тенисер Србије савладао је са 6:1, 6:0, 6:1 Италијана Паола Лоренција у првом колу Отвореног пррвенства САД после сат и 13 минута игре
Ђоковић је с пола снаге експресно одрадио посао у дуелу против 30. годишњег Италијана, којег је просто „одувао“ са терена. Разлика у класи била је очигледна, српски ас је апсолутно доминирао, а Лоренци, 69. тенисер са АТП листе, био је далеко од било каквог отпора.

Као на тренингу, Ђоковић се повремено поигравао са ривалом. Није, међутим, попуштао до краја неравноправног дуела препустивши Лоренцију само два гема након 73 минута игре.

Ђоковић у 2. колу чека бољег из меча у којем играју Рус Тејмураз Габашвили и Бразилац Рожерио Дутра Силва. Ни са једним се до сада није састајао на АТП турнирима.

Ђоковић је заокружио фантастичан дан представника Србије на Ју-Ес Опену пошто су претходно пласман у 2. коло избориле Ана Ивановић, Јелена Јанковић и Бојана Јовановски.

 Једино је „заказао“ Ненад Зимоњић, који је у пару са Французом Микаелом Лодром неочекивано елиминисан већ у 1. колу у конкуренцији дублова.

Јанко Типсаревић и Виктор Троицки стартују на турниру у Њујорку у среду од 17 сати. Типсаревић игра против Француза Гијома Руфена, а Троицки против Немца Седрика-Марсела Штебеа.