Прочитај ми чланак

Упознајте прави кошаркашки феномен (ВИДЕО)

0

jednoruki-kosarkas(Б92)

Зак Ходскинс је кошаркаш који никога не оставља равнодушним. Овај 191цм бек рођен је без подлактице леве руке, али то га није спречило да постане средњошколска звезда у Џорџији.

Свет је први пут могао да се увери у његове кошаркашке квалитете у децембру 2012. године када је видео на YouTube-у са његовим потезима у дресу локалне (џорџијске) школе у Алфарету постао „виралан“, а од онда је прегледан више од 3,3 милиона пута.

Од јуче, животна прича 17-годишњег Зак Ходскинса добила је нови „твист“ – Универзитет Флорида – један од најбољих кошаркашких колеџа, понудио му је место у свом тиму – Флорида Гаторса – када заврши средњу школу следећег лета.

Yahoo Sports је први јавио ову вест и открио намеру тренера Флориде Била Донована да га ангажује, а понуда подразумева ће Зак имати загарантовано место у екипи, али да неће добити спортску стипендију – мада је остављена могућност да њу може да „заслужи“ током студија. Иако ова понуда није идеална, за школу калибра Флориде, сматра се да је нешто што се не пропушта.

Али, Ходскинс има још понуда – неколико мањих школа (Univerzitet of Alabama-Birmingham i Birmingham Southern) припремају да му понуде комплетну стипендију! Без обзира шта се деси – Ходскинс је преко свог твитера поделио срећне вести.