Прочитај ми чланак

УКЛЕТИ СТАДИОН ЗА СРПСКЕ ПРОТИВНИКЕ: Само овде би требало да играмо фудбал

0

Селектор Муслин је за сада само за Маракану у квалификацијама, али требало би озбиљније схватити новосадску неосвојиву тврђаву.

Можда би требало да се фудбалска репрезентација на дуже пресели у Нови Сад. Ем што је тренинг центар у Пазови близу, ем што српски фудбалери на стадиону Војводине знају само за победе.

Деби Славољуба Муслина пред новосадском публиком био је резултатски убедљивији од оног ужичког, али је и још једном постало јасно да се национални тим некако разгоропади када игра у Ново Саду.

Тријумф над Израел (3:1) био је пети узастопни фудбалске селекције Србије (A тима) и наставак врло успешне серије, која није прекинута ни када се играо онај квалификациони меч са Јерменијом из претходног циклуса, без присуства гледалаца, због казне из меча са Aлбанијом у Београду.

С обзиром да све ређе побеђујемо у Београду, онда статистика из Новог Сада делује баш освежавајуће за наш фудбал и надамо се шаље челницима савеза да би што озбиљније у будућности требало да разматрају “Карађорђе” као можда и главну опцију за играње мечева.

Ок, ако се неке дерби утакмице због веће посете и зараде “морају” играти на стадиону Звезде или Партизана, онда сусрети са “мањим” репрезентацијама не би требало да избегавају Нови Сад. Нарочито када се узме у обзир чињеница да ће бар још неко време бити јако тешко напунити Маракану због репрезентације. Народ је изгубио много вере последњих година.

Кад погледамо да ћемо у наредном квалификационом циклусу играти са репрезентацијама какве су Молдавија, Ирска, Велс, Aустрија, не видимо разлог да се највећи број мечева одигра управо тамо где се ређају само победе.

Репрезентација и Нови Сад:

(квалификације) Србија – Велс 6:1 12/9/2012.

(квалификације) Србија – Шкотска 2:0 26/3/2013.

(пријатељска) Србија – Јапан 2:0 11/10/2013.

(квалификације) Србија – Јерменија 2:0 4/9/2015.

(пријатељска) Србија – Израел 3:1 31/5/2016.

Са друге стране имамо став Славољуба Муслина који је приликом промоције истакао да је њему главна опција за мечеве код куће Звездин стадион.

– Добро познајем стадион за који ме везују лепе успомене из времена боравка у Звезди, а ту је и подршка, добра атмосфера – открио је недавно Славољуб Муслин.

Међутим, с обзиром како је нахвалио атмосферу с Карађорђа у уторак увече, где је дочекан и громогласним аплаузом, селектор би врло лако могао да предложи да још неки меч Србија одигра у Новом Саду.

Јер, Нови Сад је заслужио да га A репрезентација посећује чешће.