Прочитај ми чланак

УЕФА части: Партизан и Воша могу у ЛЕ и ако изгубе!

0

66j

(Телеграф)

Услед избацивања Фенербахчеа из европских такмичења челници УЕФЕ одличили да последњег учесника Лиге Европе одреде жребом у којем ће се наћи све поражене екипе после реванш мечева.

Најзад и Турци једном да нам помогну! Тачније не баш Турци него УЕФА која је избацивањем Фенербахчеа из европских такмичења на две године отворила још једно упражњено место за попуну Лиге Европе.

Наиме, турски вицешампион је поражен у последњој рунди квалификација за Лигу шампиона од Арсенала што му је аутоматски обезбедило групну фазу ЛЕ међутим, због намештања неће моћи да се такмичи. То значи да се отвара још једно слободно место које ће бити употпуњено жребом у петак од 9:00 часова.

То значи да ће се сви клубови који регуларно не обезбеде пролаз даље у ЛЕ наћи у бубњу из којег ће бити извучен срећни добитник и последњи члан другог по јачини европског такмичења.

Свакако радосна вест за српске представнике Партизан и Војводину који би се, услед евентуалног пораза, могли наћи у групној фази ЛЕ. Само се надамо да ће их срећа послужити у реванш мечевима и да их извлачење из бубња неће превише дотицати.