Прочитај ми чланак

Хитна реакција УЕФА–покренута истрага против Хрватске и Албаније због Убиј Србина

0

Европска кућа фудбала (УЕФА) покренула је истрагу против навијача Албаније и Хрватске због дешавања на трибинама током међусобног дуела те две репрезентације на ЕУРО.

Из УЕФА је вечерас стигла потврда да је регулаторно тело реаговало према члану 31 поводом дешавања који су у среду виђени на утакмици у Хамбургу.

„У складу са чланом 31(4) УЕФА Дисциплинских правила, данас је именован УЕФА Инспектор за етику и дисциплину ради спровођења истраге о могућем расистичком и/или дискриминаторном понашању навијача које се наводно догодило током утакмице групне фазе УЕФА Европског првенства 2024 између представничких тимова Хрватског ногометног савеза (ХНС) и Фудбалског савеза Албаније (ФСХФ), одигране 19. јуна 2024. године у Хамбургу, Немачка – стоји у објави УЕФА“, стоји у саопштењу.

Хрватски и албански навијачи су током утакмице другог кола групе Б Европског првенства (2:2) у 59. минуту заједно кренули да скандирају пароле „Убиј, убиј Србина“ и „Србе на врбе“.

Поводом тога је стигла и реакција из ФСС, чији је генерални секретар Јован Шурбатовић најавио и повлачење нашег тима уколико две окривљене стране не буду кажњене.

Из УЕФА су, осим информације да је истрага покренута, поручили да ће све даље информације у вези са овим случајем бити благовремено саопштене.