Прочитај ми чланак

Убедљива Србије пред Еуро: Ибрахимовић гледао ПОТОП Швеђана!

0

Фудбалери Србије су имали успешну генералну пробу пред Европско првенство, пошто су у Солни са убедљивих 3:0 савладали Шведску. Резултатски потоп домаће селекције пратио је и Златан Ибрахимовић, коме је после овог меча уприличена свечаност у знак опроштаја од фудбала прослављеног нападача.

Изабраници Драгана Стојковића Пиксија су пошто-пото желели да поправе утисак после оног пораза од Аустрије (1:2), али нису од почетка успевали да наметну стил игре. Једноставно, Швеђани су били бољи, имали су и знатно више лопту у свом поседу, но до праве шансе нису могли.

И у јеку те иницијативе уследио је напад наше селекције и – гол! Центрирао је са десне стране Живковић, лоше су дефанзивци домаће селекције интервенисали, па је остао сам Сергеј, који је главом из непосредне близине савладао Олсена и донео Србији предност – 1:0.

Након тога су Швеђани покушали да дођу до гола, имали су и шансе, али су полувремена нису успели да матирају Рајковића.

Селектор домаћина Јон Дал Томасон је на полувремену у игру увео Исака, који је потпуно променио ритам. Створио је саиграчима две, три добре шансе, али како оне нису искоришћене – уследила је казна. Влаховић је тако у 60. минуту лепо задржао лопту, послао ју је на леву страну ка Младеновићу, а после чијег центаршута је Митровић и паду дуплирао предност.

Тачку на меч поставио је у 70. минуту Душан Тадић, који је после неуспешних покушаја Костића и Влаховића, ухватио волеј десном ногом и поцепао је мрежу коју је чувао Робин Олсен за коначних 0:3.

Србија је до краја мирно сачувала предност и направила најбољу могућу увертиру пред Европско првенство, које ће се од 14. јуна до 14. јула одржати у Немачкој. Наша селекција ће играти у групи са Енглеском, Словенијом и Данском, а први меч ће одиграти у недељу, 16. јуна против Енглеске у Гелзенкирхену.