Прочитај ми чланак

У Партизану сви на продају осим капитена

0

sp-sasa-ilic_620x0(Новости)
Недеља је била предвиђена за славље у Партизану, а у понедељак, када је већина првотимаца кренула на одмор, стручни штаб на челу са тренером Вуком Рашовићем је почео да се бави прелазним роком, односно склапањем тима за наредну сезону. Рашовић ће већ у току данашњег дана одржати састанак са првим човеком црно-белих Драганом Ђурићем, који ће, јасно је, активно учествовати у трансферима играча.

Како сазнајемо, нови уговори ће готово сигурно бити понуђени капитену Саши Илићу и заменику капитена Милану Смиљанићу, највероватније и Александру Лазевском, док су сви остали фудбалери “на тржишту”.

– Планирано је да се састанем у најскорије време са председником Драганом Ђурићем, како бисмо усагласили ставове у вези са прелазним роком. Имам идеју како би тим у наредној сезони требало да изгледа, међутим, то ће у великој мери зависити и од продаје фудбалера. Појединим играчима, пак, истичу и уговори и морамо да размотримо ситуацију у вези са њима – каже тренер Партизана Вук Рашовић.

Пре неколико дана најављен је долазак Уроша Ђурђевића и Уроша Витаса из Рада, а Рашовић не крије да се ради о интересантним фудбалерима.

– Рано је још да причамо о именима. Двојица поменутих фудбалера су свакако интересантни, али немојмо да прејудицирамо догађаје. Чињеница је да је Иван Иванов интересантан многим клубовима, као и Александар Митровић, односно Марко Шћеповић. Дакле, природно је да будемо спремни за решења на тим позицијама – јасан је Рашовић.

Партизан ће у летњем прелазном року морати да потражи и новог чувара мреже, пошто је Владимир Стојковић најавио одлазак из клуба. Стојковићу у децембру месецу истиче важећи уговор, а већ од летњег прелазног рока је слободан да преговара са заинтересованим клубовима. Искусни голман је минуле зиме био на прагу Рубина из Казања, али је трансфер блокиран из Хумске сат времена пре истека прелазног рока.

ТРИО НА ИЗЛАЗНИМ ВРАТИМА

ЈОШ пре петнаестак дана у Партизану је урађен ДВД материјал тројици фудбалера – Филипу Кнежевићу, Дејану Бабићу и Бранку Пауљевићу, што значи да ће поменути трио бити слободан у избору нове средине. Велика је вероватноћа да ће Кнежевић, Бабић и Пауљевић покушати да се изборе за уговоре у Јужној Кореји, пошто су посредством Факрије Шекуларца, а на иницијативу челника црно-белих, дискови већ “отпутовали” на Далеки исток.