Прочитај ми чланак

У Партизану су сви изгубили, а функције нек расподеле како им је воља

0

После свега исход избора је заиста најмање важан. Генијални Милан Галић је почетком шездесетих на новинарско питање о прогнозама за крај првенства, одговорио "Партизан ће бити шампион, а остали нек се поређају како им је воља". У парафрази: "У Партизану су већ сви изгубили, а функције нек расподеле како им је воља".

savo milosevic r jpgКада би се навијач Партизана запао у кому тамо негде почетком двехиљадитих, пробудио уочи Скупштине клуба која је одржана прошле недеље, прогутао би некако вриску, буку и оно трагикомично сабирање гласова попут делинквената из средње кожарске који су се окупили у августу на поправном из математике. Много тога би му на прву лопту било јасно осим тога да се Партизан цепа, јер су у сукобу Зека и Бјека.

Последње информације из фудбалских кулоара говоре да су зараћене стране постигле компромис: Бјековић ће бити председник, Ћурковић наводно почасни председник, а Жарко Зечевић потпредседник. Ако су овом комбинаториком избацили са високих позиција новопридошле факторе из клуба, рекло би се да нису баш за старо гвожђе. Али, да ли ће заиста доћи до компромиса и како ће се попунити места у управи, тренутно је најмање важно. Толико је нови фудбалски рат избацио прљавог црно-белог веша, да би и већи магови спиновања – а „екипа“ у Партизану то свакако јесте – могла да испоручи јавности улепшану слику заједништва.

Према тумачењима људи који су блиски клубу, овај изненадни рат са изненадним генералима, последица је сукоба који већ дуго тиња у клубу, а који су на релацији властима блиски Недићи – син секретар у Влади Србије, а отац члан управе, и њихов кум генерални директор Милош Вазура. Изненађење је једино било истурање Бјековића, а насупрот старој гарди предвођеном Зечевићем и Ћурковићем. Осим што се оставља утисак да се 20 година у клубу ништа није променило, најтужније за црно-белу фамилију је свакако, што су се и једна и друга струја, испод радара позивале на добре контакте са премијером Србије. Који је осведочени звездаш. Да ли им је, онда, Мирко Марјановић својевремено био добар зато што је премијер, или зато што је Партизановац?

Тек, после свега исход избора је заиста најмање важан. Генијални Милан Галић је почетком шездесетих на новинарско питање о прогнозама за крај првенства, одговорио „Партизан ће бити шампион, а остали нек се поређају како им је воља“, у парафрази ове Галићевог, Душка Радовића достојног гега, у Партизану су већ сви изгубили, а функције нек расподеле како им је воља.