Прочитај ми чланак

Тумбаковић враћа Банета Ивановића међу „Орлове“?

0

Рекордер по броју наступа за репрезентацију Србије Бранислав Ивановић би могао да се врати у национални тим.

Искусни 35-годишњи дефанзивац игра на високом нивоу у руском Зениту, али није играо за репрезентацију од Светског првенства у Русији 2018.

Србију у марту чека бараж за пласман на Европско првенство, прво после 20 година. „Орлови“ ће 26. марта гостовати Норвешкој у Ослу у полуфиналу, а победник ће у финалу 31. марта играти са бољим из дуела између Шкотске и Израела.

У квалификацијма је одбрана била најслабији део тима, Србија је примила гол на сваком од десет мечева у групи са Португалом, Украјином, Литванијом и Луксембургом.

„Наравно да размишљам о Браниславу Ивановићу. Знам да је ово веома комплексно питање, али говоримо о потенцијалу играча који данас игра у једној од најјачих европских лига, где је још капитен и лидер екипе Зенита. Што се мене тиче, не видим никакав проблем око повратка Ивановића, са којим имам одличан однос“, рекао је селектор Љубиша Тумбаковић за „Политику“, „Имам и потпуну аутономију у раду и одлучивању. Размишљам и у том правцу. До тада (меча са Норвешком, прим. аут) има још доста времена, а наше одлуке морају да буду брзе, тачне и пре свега у интересу српског фудбала, а не неког појединца“.

Ивановић је рекордер репрезентације са 105 наступа. Он је био капитен репрезентације до Мундијала 2018.

После квалификација за СП Славољуба Муслина је заменио Младен Крстајић, који је одмах одузео траку Ивановићу и предао је Александру Коларову.