Прочитај ми чланак

ТРОМИНУТНИ БЛИЦКРИГ ОРЛИЋA: Велики преокрет Србије и тријумф у Ирској (ТАБЕЛА)

0

Млада репрезентација Србије победила у Ватерфорду и приближила се баражу за пласман на Еврпско првенство.

Велика победа изабраника селектора Томислава Сивића на врућем терену у Републици Ирској. Са нова три бода, Србију до пласмана у бараж за Европско првенство дели само још један меч и победа против Словеније 11. октобра у Горњем Милановцу.

СТАТИСТИКА

СТРЕЛЦИ: 1:0 Дуфус 49, 1:1 Михајловић 64, 1:2 Гаћиновић 67, 1:3 Лукић 88.. Стадион: Спортски центар у Ватерфорду. Судија: Кирил Левников (Русија). Помоћници: В. Семенов, А. Веретешкин (Русија). Жути картони: О Конел, Хобан, Браун (Република Ирска), Ђурђевић, Лазић, Гајић (Србија).
РЕПУБЛИКА ИРСКА: Босин, О Конел, Хобан, Ленихан, О Конор, Кулен, Бирн (од 71. Маринеј), Шодипо (од 79. Кавенаги), Браун, Чарлс, Дуфус (од 72. Магире).
СРБИЈА: Вања Милинковић – Савић, Гајић, Лазић, Вељковић, Ристић, Лукић (од 90. Јовановић), Грујић, А. Живковић, Гаћиновић, Чаврић (од 59. Михајловић), Ђурђевић (od 78. Ожеговић)

У првом полувремену Србија је имала више од игре, али није било оне праве стопроцентне прилике која би довела у проблем домаћина.

У уводним минутима покушали су Чаврић, односно Андрија Живковић а с друге стране Ирци су имали најбољу шансу у 26. минуту, али лопта је завршила ван оквира гола.

Узвратили су Лукић, онда и Ђурђевић али није било промене резултата. У сам смирај меча „орлиће“ је добром интервенцијом спасао Вања Милинковић – Савић.

И то као да је била опомена пред наставак који је донео вођство Ирцима. Претходио је промашај Ђурђевића, а онда реализација Дуфуса. Упалила се црвена лампица и селектор Сивић је све карте бацио на напад.

Покушавају Чаврић, Лазић и Грујић а у 59. минуту НемањаМихајловић улази у игру уместо Чаврића. Показаће се касније, добар потез селектора Сивића.

Играо се 62. минут када је руски судија Левников досудио једанаестерац за Србију, одговорност је преузео Ђурђевић и – голман Босин брани ударац.

На сцену, ипак, ступа резервиста Михајловић и доноси изједначење. Заслужено, јер Србија има већи посед лопте, контролише игру и напада.

У улози асистента био је Андрија Живковић. Орлићи су дефинитивно убацили у пету брзину и желе потпуни преокрет, а за толико жељено вођство побринуо се Мијат Гаћиновић.

Само три минута после гола Михајловића, Србија је практично нокаутирала борбене Ирце.Остало је да се сачува резултат по који су наши момци и дошли у Републику Ирску.

И не само да су га Сивићеви изабраници сачували него су преко Лукића у 88. минуту оверили фантастичну партију, поготово у другом полувремену после водећег гола Ирске. Сада се у улози асистента нашао Михајловић, дефинитивно играч преокрета, златни џокер „орлића“.