• Почетна
  • СПОРТ
  • Тренер Војводине: У Лиги Европе, на свакој утакмици, наш циљ је јасан – победа!
Прочитај ми чланак

Тренер Војводине: У Лиги Европе, на свакој утакмици, наш циљ је јасан – победа!

0
Marko Nikolic27

Starsportphoto

(Б92, Бета)

Тренер Војводине Марко Николић рекао је да је његова екипа на жребу извукла најлакшег противника од могућих у баражу за Лигу Европе – молдавски Шериф.

Ипак, Николић је истакао да оба тима имају подједнаке шансе за пласман.

„Ми смо остварили велики успех самом победом и елиминацијом Бурсаспора. Сада смо добили објективно најлакшег противника од ових пет које смо могли да извучемо, али опет су шансе пола-пола“, рекао је Николић.

Војводина је у трећем колу квалификација, после 2:2 у првој утакмици, у реваншу у гостима убедљиво победила турски Бурсаспор и прошла у плеј-оф, док је Шериф са укупних 4:0 елиминисан од Динама из Загреба у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

„Неопходно је да задржимо мир и скормност, пошто имамо прво утакмицу са Доњим Сремом и Вождовцем у Суперлиги и само тако можемо да пробамо да пласманом у групну фазу Лиге Европе направимо историјски резултат за клуб. Играчи Војводине су  способни да то ураде, јер наш циљ у свакој утакмици је јасан победа“, нагласио је Николић.

Николић је навео да добро познаје молдавску екипу.

„Стицајем околности познајем Шериф доста добро, гледао сам их и против Динама из Загреба недавно у квалификацијама за Лигу шампиона. Јако су добар и квалитетан тим. Мој некадашњи играч из Рада Марко Станојевић им је капитен, ту је и Каду, као и Марсело из Баната“, навео је тренер новосадског клуба.

Николић је рекао да његови фудбалери морају да поштују Шериф колико су поштовали и Бурсу у прошлој рунди.

„Добри су, квалитетни, редовни су учесници квалификација за Лигу шампиона, повремено су и у групној фази Лиге Европе. Мораћемо да их поштујемо ништа мање него што смо Бурсу и из нормалног приступа имаћемо своју шансу“, рекао је Николић.