Прочитај ми чланак

ДАМЕ И ГОСПОДО, ЈЕДАН И ЈЕДИНИ! Топ 10 најбољих изјава Душка Кораћа! (ВИДЕО)

0

1443797882_Dusko Korac

Да ли сте некада могли да замислите да гледате пренос спортско догађаја и да не слушате коментатора? Могуће је, али није то то. Иако је данас све више оних које нервирају људи који преносе шта се догађа на теренима и борилиштима, некако нам се чини да не можемо без њих.

Један од оних који љубитеље српског спорта умеју у секунди да изнервирају, али исто тако да им врате осмех на лице је свакако легенда РТС-а Душко Кораћ, без кога не бисмо могли да замислимо пренос неких атлетских и пливачких догађаја.

У својој дугој каријери која траје деценијама Кораћ је постао препознатљив по својим монолозима и хвалоспевима на рачун одређених такмичара, али и по лапсусима. Ми вам представљамо његове најбоље изјаве које је имао током својих преноса.

10. Како бисмо друкчије могли да започнемо ову листу, ако не са Јеленом Исинбајевом, руском скакачицом са мотком на коју је био посебно слаб, а ово је део са њеног представљања на Светском првенству у Осаки 2007. године.

9. Нема оног ко се неће најежити када се сети освајања златне медаље Нађе Хигл на Светском првенству у Риму 2009. године и Душковог коментарисања.

8. Његов монолог о људима који остављају лоше коментаре о њему на једном од сајтова такође ће остати упамћен. Сви се добро сећамо „Парапсихопатологије“.

7. Пренос зимских спортова је такође био незамислив без њега, а заувек ће остати његов лапсус у нашим сећањима када је на Бадње вече честитао Ускрс.

6. Чувени су и његови преноси одбојкашких утакмица наше репрезентације, а памти се и даље оно „Нема зиме за ескиме“.


5. Никако не смемо да изоставимо ни његов осврт на учинак највећих српских фудбалских клубова Партизана и Звезде. Увек ће нас насмејати „конобарско-угоститељски-рибарски клуб“.

4. После пензионисања Исинбајеве, његова муза постала је српска шампиона Ивана Шпановић. Њено освајање европског злата у Прагу донело му је нову инспирацију, али ни поређење није изостало.

3. Прса, прса, прса… Његово појашњавање епилога и фото-финиша женске трке и о томе шта ће пресудити такође ће остати генијално.

2. Душко Кораћ – Јусеин Болт. Има ту нека тајна веза, свим силама је бодрио наш коментатор најбољег спринтера данашњице током Светског првенства у Пекингу ове године.

1. И за крај смо оставили оно најбоље, оно што се и даље препричава и што ће остати заувек упамћено. Песнички занос и поезија коју је искористио да опише своју миљеницу Јелену Исинбајеву.

Извор: espreso.rs