Прочитај ми чланак

ТО СУ ТИ МОЋНИ ДЕЛФИНИ: Ево шта српски ватерполисти кажу о финалу са Хрватима

0

Капитен ватерполо репрезентације Србије Живко Гоцић рекао је данас да очекује да ће финална утакмица против Хрватске на Олимпијским играма бити прави ватерполо спектакл.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

„Ко год да је противник, финале је финале. Хрватска је фантастична екипа и мислим да ће бити прави ватерполо спектакл. Надам се да ћемо смоћи снаге да одиграмо још једну утакмицу на високом нивоу и да ће то бити довољно за победу. Никад се не зна, финале је увек отворено. Ми ћемо дати све од себе и видећемо зашта ће то бити довољно“, рекао је Гоцић новинарима у Рио де Жанеиру.

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се данас у финале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, пошто је вечерас у полуфиналу победила Италију са 10:8 (3:0, 3:2, 1:0, 3:6).

Противник Србије у финалу биће актуелни шампион Хрватска, која је раније победила Црну Гору са 12:8.

„Полуфинале је било невероватно. Много смо добро почели, били смо добро ментално припремљени на чудан критеријум суђења какав смо очекивали. Није нас то пореметило у глави, остали смо чврсти и у одбрани и у нападу и успели да, и поред чудног критеријума суђења, одржавамо велико вођство“, рекао је Гоцић.

„Иако је можда споља изгледало рутински, било је јако тешко да задржимо све конце у својим рукама с обзиром на прљаву и агресивну игру Италије, на проблеме с фауловима… Све смо то издржали и привели утакмицу крају премда да смо се последњу четвртину и по више обазирали на одбрану. У сваком случају, капа доле за моју екипу, за велике шампионе. Остаје нам још једна утакмица“, додао је Гоцић.

Слободан Никић је навео да је његовој екипи данашњом победом пао камен са срца.

„Имали смо јако тежак пут до овог финала, али као што смо причали целог лета, најбитније је да се спремимо за утакмице нокаут фазе јер ту ова екипа долази до изражаја. Уколико у финалу играмо овако одбрану ја сам сигуран да Хрватима неће бити лако да играју против нас. Не бих ништа да најављујем, ми никад нисмо најављивали, него смо радили и освајали медаље, тако ћемо и овај пут“, рекао је Никић.

Он је казао да Србија добро познаје селекцију Хрватске, коју су и очекивали у финалу.

„Добро се познајемо, они су олимпијски шампиони… Ми смо велика екипа и надам се да ћемо то крунисати на прави начин“, рекао је Никић.

И Душан Мандић очекује „ватерполо класик у финалу“.

„Почели смо полуфинале са 6:0, одмах смо ставили до знања противнику шта желимо. Не могу да кажем да сам очекивао такав почетак. Очекивао сам да ћемо ући максимално борбено, али стварно нас је ишло… То је пре свега због хладне главе и великог срца, карактера који је показала ова екипа од почетка до краја“, рекао је Мандић.

„Заборављамо ово, остала нам је још једна утакмица, најважнија, финале са Хрватском – ватерполо класик. Знам сигурно једну ствар – ми ћемо да уживамо у финалу, даћемо све од себе, последњи атом снаге ако треба да дођемо до тог злата“, додао је Мандић.

Сава Ранђеловић је рекао да је његова екипа током целог турнира тражила игру коју је приказала у полуфиналу.

„Била је јако тешка утакмица, са доста искључења… Знали смо шта нас чека, ништа нас није изненадило и у финалу смо. Доста добро познајемо Хрватску, биће то прави ватерполо спектакл. Увек је густо с њима, увек је тешко, биће неизвесно“, рекао је Ранђеловић.