Прочитај ми чланак

ТЕРЗИЋ: Дејо, лажеш! Не разумем његово лудило! Звезда и Србија су му дали име!

0

Директор Звезде је одговорио на оптужбе председника ФСЦГ да он стоји иза одлуке Стојковића и Иванића да не играју за Црну Гору против Косова

Жестоко је легендарни бивши фудбалер Црвене звезде, а сада председник ФС Црне Горе, Дејан Савићевић, распалио по генералном директору црвено-белих, Звездану Терзићу.

„Геније“ је оптужио првог оперативца клуба са Маракане да управо он стоји иза тога што су Филип Стојковић и Мирко Иванић одбили да играју за репрезентацију Црне Горе у мечу са селекцијом самопроглашеног Косова.

Савићевић у једној емисији изјавио да је Терзић „бацио атомску бомбу на црногорски фудбал“, „да је никакав човек“ и да су, у ствари, људи из српских тајни служби, власти и навијачи управо преко њега вршили притисак на поменуте играче, али и на доскорашњег селектора Љубишу Тумбаковића.

После таквих оптужби огласио се и Звездан Терзић који је у саопштењу одговорио Савићевићу, који је својевремено са Звездом освојио Куп европских шампиона и Интерконтинентални куп.

– Рекао сам већ пре неколико дана да не треба мешати политику и спорт, и да је одлука двојице играча Црвене звезде да не играју против Косова њихова лична одлука. Играчи Црвене звезде нису одбили да играју за Црну Гору, то им је и част и задовољство, већ су одбили да играју против такозване државе Косово и стоје мирно пред химном и заставом непостојеће државе Косово. Савићевић је пре два месеца после жреба сазнао да ће Црна Гора играти против Косова и знао је да има селектора и 5 играча из Србије. Тада је као одговоран и мудар председник требао да их све позове и пита: ”Људи, да ли имате проблем да као грађани Србије играте против Косова?”. Зашто то тада није урадио је питање за њега. Не разумем лудило Дејана Савићевића и његово помињање мога имена, навијача Црвене звезде, разних служби и власти у Србији јер све сто је изрекао је лаж. Став двојице играча Црвене звезде је став против Косова, а не став против Црне Горе коју и ја лично и сви у Црвеној звезди и волимо и доживљавамо као независну али братску нам државу. Зашто је Дејан Савићевић овим изјавама себе ставио у функцију негативне политике према Србији није ми јасно, али нека њему служи на част. Црвена звезда и Србија су му дали име и презиме, љубав и емоцију, и ја искрено желим да Дејан Савићевић и после овога долази у Београд као велико име и љубимац наших навијача, и буде дочекан као један од највећих играча које је Црвена звезда икада имала – поручио је Терзић.