Прочитај ми чланак

ТЕО ДАО НОВАКУ ФАНТАСТИЧАН САВЕТ који може да му помогне да освоји Ролан Гарос

0

Један од најбољих српских спортиста скинуо је са себе ''проклетство јединог трофеја који му недостаје'', сада је ред на другог да учини исто.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Милош Теодосић је после неколико изгубљених финала Евролиге коначно успео да се домогне највреднијег трофеја европске клупске кошарке који му је недостајао. Велики притисак носио је у себи, а како каже, нешто слично је и са Новаком Ђоковићем када је у питању ”бреме Ролан Гароса”.

Ипак, најбољи српски кошаркаш верује да ће и најбољи српски тенисер, попут њега, успети да освоји једини трофеј који му недостаје.

Теодосић је у интервјуу за Политику причао како се носио са притиском, и шта су му после финала поручили Шишкаускас, Папаниколау и Никола Вујичић.

– Сви су ми поручили да сам заслужио трофеј. A, сви они добро знају колико сам се само нервирао и патио после тих пораза. Није ни мало лако борити се са тим. Увек си ту близу, а опет не успеваш.

– Не могу ни да замислим да се исто десило и сада. Вероватно би био окарактерисан као најгори играч који је игра у Европи. Притисак је био велики, можда сам га држао у себи и нисам хтео да га делим. Aли, сада је тај притисак нестао и сигурно да ће сада бити лакше.

Он је за притисак у кроз осмех окривио и новинаре, који су писали о уклетом трофеју за њега и проклетству Евролиге. Тео сматра да кроз сличну ситуацију пролази и Новак Ђоковић, када је у питању Ролан Гарос, али верује да ће успети да превазиће то и подигне пехар јединог Грен слема који му недостаје.

– То сте ви новинари криви. То је тај притисак о коме говорим. И то је нешто што Новак Ђоковић има на Ролан Гаросу. Тешко је да ћу моћи да дођем на финале, игра се 6. или 7. јуна, али надам се да ће га сада освојити, пошто сам напокон ја освојио Евролигу – рекао је Теодосић, који је рекао и како се он понашао током финала, што би могло да буде и користан савет за најбољег тенисера света, у надамо се, финалу Ролан Гароса за неколико недеља.

– Ни на једном од претходних фајнал форова нисам имао оволику веру да ћемо освојити трофеј. Поготово у првом полувремену. Пре почетка меча сам видео страх у нашем тиму.

– Aли, када смо га добро отворили, рекао сам свима – људи, ми смо боља екипа и морамо да верујемо у победу. Aко то не урадимо, нећемо ни победити. И баш зато што смо веровали, заслужили смо срећу и победили – закључио је Милош Теодосић.

Српски капитен је у финалу Евролиге, које је ЦСКA решио у своју корист са 101:96 после продужетака постигао 19 поена и био један од најзаслужнијих за освајање трофеја.

Погледајте све његове потезе који су помогли Московљанима да се домогну крова Европе: