Прочитај ми чланак

Рој руских дронова „Џокер“ присилио на предају 60 украјинских војника одједном

0

НА фронтовима Украјине се увелико догађају ствари које су у свим досадашњим ратовима биле незамисливе.

Рој руских ФПВ дронова „Џокер” приморао је крњу чету Оружаних снага Украјине да се преда!

         Како се то догодило, објаснио је Дмитриј Кузјакин, генерални директор Центра за интегрисана беспилотна решења који производи „Џокере“:

         „Наш рој је принудио на предају чак 60 украјинских војника. Били су – да би остали у животу – приморани да се предају пошто су својим очима видели шта значи масовна употреба ФПВ дронова. Заробљавање 60 војника противника само дроновима вероватно је рекорд који нико неће скоро моћи да надмаши“.

         Према његовим речима, украјинска војска је држала класичну линију одбране, када се суочила са шокантним налетом „Џокера“:

         „Украјински војници су у рововима схватили да је отпор једноставно бесмислен. Њихова масовна предаја је главни трофеј у раду нашег центра“.

         Једна од карактеристика „Џокера“ је покретач електричног детонатора који не дозвољава непријатељском војнику, који евен туално дочепа дрона, да га уништи или преправи за сопствену употребу:

          – „Џокер“ у таквим случајевима напросто експлодира. Чим га непријатељ ухвати. Дрон носи до 5 кг експлозива и постиже брзину до 100 км/х, а без терета до 200 км/х.