Прочитај ми чланак

ТAНКИ НЕРВИ Новак ударао мрежу, па прошао у треће коло Ролан Гароса!

0

Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Ролан Гароса, победивши Белгијанца Стива Дарсиса са 7:5, 6:3, 6:4 после скоро два и по сата игре, па ће за осмину финала играти против Aљажа Беденеа.

Одлично је почео меч Новак, везао је три гема и био на прагу вођства од 4:0, али две брејк шансе није искористио због превелике журбе.

То му се осветило, вратио је упорни Белгијанац брејк, натерао Новака да се добро озноји за сваки поен, а мало је недостајало чак и да преокрене, када је имао шансу за одузимање сервиса при 4:4.

Новак је у завршници појачао ритам и повео са 6:5 без изгубљеног поена, касније је у тај-брејку савладао нервозу и Дарсиса, ушавши једном и у расправу са судијом Кетавонгом због процене да ли је лопта погодила линију.

Сат времена трајао је први сет, што је избацило из такта „броја 1“. Чак и када је повео још једном са 3:0, није могао да обузда нервозу, ударио је рекетом мрежу када га је Дарсис надмудрио дроп шотом, ударцем који је често одлично користио током меча.

Касније је обуздао емоције и добио други сет, а неровоза је попустила када је повео у трећем са 2:0. Наградио је Дарсиса аплаузом за један мајсторски потез, као и цео стадион „Сузан Ленглен“.

И даље га је у појединим разменама мучио Белгијанац, играјући у складу са односом снага, није имао шта да изгуби против „броја 1“.

Штавише, направио је брејк тако што Новаку није оставио ни поен, најбољем играчу света мало је недостајало да у једном тренутку баци рекет, али када је замахнуо ка земљи, суздржао се и кренуо ка клупи.

Онда је вратио мирноћу и дошао до новог брејка, тријумфалног за пласман у треће коло париског гренд слема после скоро два и по сата игре.