Прочитај ми чланак

Тајна веза Партизанових талената и пајтоса Новака Недића

0

После инсинуација да је Новак Недић, генерални секретар Владе Србије био повезан са навијачким групама Партизана и Вељком Беливуком, Владимир Вулетић, доскорашњи потпредседник црно-белих подсећа да је Недићев утицај у клубу ишао и даље од тога.

Приче да “на млађима свет остаје”, увек пију воду, посебно кад причамо о члановима једне талентоване фудбалске генерације, а ви имате и њух и средства и везе да их “закључате” и посредујете у преговорима у њихово име.

Веома талентована група играча Партизана рођених 2000. године, у којој су нека, већ сада озбиљна имена, својевремено је обавезана истој менаждерској кући – “Интернатионал Спортс Оффице”.

Свакако највеће фудбалско име из те генерације јесте момак који тресе мреже и на теренима у Италији – Душан Влаховић.

Он је почетком 2016. дебитовао за Партизан са 16 година на мечу против ОФК Београда, а данас је у Фјорентини за коју је дао 12 голова у сезони.

Дечко рођен јануара 2000. године, репрезентативац и још успешан у једној од “лига петице” сам по себи ће привлачити пажњу великих и богатих клубова којима ни “виола” финансијски не може да приђе.

То је само след догађаја по ком ће своје проценте зарадити и менаџери који су добили право на заступање фудбалера. Питање је само – којим путем и на који начин.

Пријатељски, породични, па и кумовски односи у том смислу нису никаква новост у српском спорту.

Зато је занимљиво да је Новак Недић пријатељ Дејана Гргића, власника споменуте менаџерске куће, формиране јануара 2015. године.

Како је ЦИНС раније писао, само две недеље након што је агенција формирана, за њу је потписао Влаховић, али је од играча рођених 2000. ту и Светозар Марковић.

ЦИНС је закључио да је Интернатионал Спортс Оффице на утицају у Партизану добио када је у клубу из Хумске превладала политичка струја блиска СНС-у.

Пре седам година, 2014. из клуба су отишли Драган Ђурић и Бранко Ружић (кадар СПС-а), а дошли су људи повезани са напредњацима.

Недићев долазак требало је да, према Вулетићевим речима, обезбеди контролисање новца који иде кроз Партизан.

“Ви заборављате да је Новак Недић јако близак једној менаџерској организацији. Та фирма јесте она у којој су, да кажем на тај начин, пријатељи из ближег окружења председника Србије. Зато је Недићу било важно један број талентованих играча са том фирмом потпише уговоре и да преко њих контролише токове новца у Партизану”, каже доскорашњи потпредседник црно-белих.

Нешто пре формирања споменуте агенције, директор клуба постао је Милош Вазура, у то време веома близак са Недићем као његов кум.

“Вучићев син (Данило), био је у прилици да ради у овој агенцији неко време. Имамо и ту ситуацију. Битно је да се напомене да је 2015. читава генерација 2000. годиште потписала уговоре са овом агенцијом”, рекао је Вулетић.

Јован Кокир, Алекса Јанковић, Иван Милосављевић и Златан Шеховић нека су од имена која су прошла кроз подмладак Партизана, или су бар неко време у Телеоптику, а према актуелним подацима Трансфермаркета, све их заступа Интернатионал Спортс Оффице.

Веза између ове агенције и Партизана има још, па тако на сукоб интереса може “замирисати” и случај браће Ристић.

Наиме, Милан Ристић је био тренер Телеоптика, Партизанове филијале и играча рођених 2000. године, док је Дарко Ристић, његов брат, чак и данас, према Трансфермаркету, наведен као извршни директор агенције.

С друге стране, Недић, који је до априла 2014. године био члан Управног одбора Партизана и Гргић, власник ИСО, били су пословно повезани и преко фирме “Доминус ЛЛЦ”, из Делавера, чије је београдско представништво угашено још 2011. године.

Суштина оваквих веза је добра зарада јер је у фудбалу на европском континенту више новца него у осталим спортовима.

Посебно када један човек или група њих има једну или више “златних кока”, које Вулетић описује као непресушно богатство црно-белих.

“Партизан има непресушно богатство у омладинској школи и талентима који успевају да дођу до првог тима и да из првог тима буду продати за озбиљан новац. Немојте заборавити да су три млада играча Партизана у последње две године продата за скоро 30 милиона евра”, каже Вулетић.

Он је поновио и да је Недић физички хтео да застраши управу у којој је био и Вулетић, користећи навијаче.

Већина тих навијача је почетком фебруара ухапшена, Вулетић је убрзо напустио место потпредседника Партизана, а од тада до сада је више пута указивао на Недића као на човека који је све време покушавао да преузме контролу над Партизаном.