Прочитај ми чланак

ТАДИЋ – ПОСЛЕ ПОРАЗА СРБИЈЕ ОД ЧИЛЕА: Не треба дизати панику

0

Крило Србије уверено да ће након анализе меча против Чилеа наш тим извући праве поуке.

Један од најбољих фудбалера Србије, Душан Тадић, свестан је да екипа није одиграла на најбољем нивоу у поразу од Чилеа, али истиче да има много времена за анализу и је у мечевима за уигравање нормална ствар да видимо слабије издање.

– Свака пријатељска ти доноси неку корист, поготово из пораза може да се извуче увек много више него из победе. Имамо доста времена да анализирамо, не треба да паничимо, већ да будемо мирни и да се што боље припремамо за Костарику – рекао је Тадић.

Он је нагласио да негативан резултат неће пољуљати самопоуздање екипи.

– Не може резултат психички да лоше утиче јер су ово пријатељске утакмице које служе за уигравање. Било је доста нових играча, све су то нормалне ствари. Битно је имати принципе у игри и да покушамо то да испоштујемо.

Истакао је да ће екипа након анализе извући добре поуке.

Душан Тадић после пораза од Чилеа поздравља навијаче Србије и даје им дрес; Фото: МН Пресс

– Има много ствари за анализу, неке су биле добре, неке лоше. Не бих знао да кажем из овог угла шта ме радује. Мислим да ћемо извући добре поуке.

Оценио је да Сергеј Милинковић-Савић лако може да се уигра с екипом, с обзиром на то да је интелигентан дечко.

– Није играо дуго са екипом, колико знам да је одиграо само једну утакмицу са нама. Он је интелигентан дечко и уклопиће се на најбољи могући начин. И ми старији играчи ћемо му помоћи у томе.

Мундијал долази после напорних сезона за све играче, па је Тадић упитан и да ли су играчи можда уморни.

– И јесмо и нисмо. Ако одмориш који дан, у мислима си већ на припремама за Светско првенство. Мислим да су сви фокусирани на то и морамо да искористимо сваки дан да се што боље припремимо – закључио је Тадић.