Прочитај ми чланак

ШВЕЂАНИ ИГРАЈУ ЗА СРБИЈУ: „Орловима“ измакао подвиг против Исланда

0

Србији је један гол недостајао да обезбеди директан пролаз у Загреб и сада зависи од Шведске која мора најмање да ремизира са Хрватском - 29:26

Рукометна репрезентација Србије победила је у Сплиту селекцију Исланда 29:26 (12:12) и задржала шансе за пласман у другу фазу Европског првенства у Хрватској.

фото: ЕПА

Србији је један гол недостајао да обезбеди директан пролаз у Загреб и сада зависи од Шведске која мора најмање да ремизира са Хрватском вечерас од 20.30.

Није могло без драме у Спаладијум арени, Србија је седам секунди пре краја имала напад за пролаз, али Петар Ненадић није погодио са више од 10 метара у лоше организованој акцији.

Иако су опет направили много грешака и пропуштених зицера „орлови“ су одиграли знатно боље него у претходна два пораза од Хрватске (32:22) и Шведске (30:25), били су бољи ривал од „рибара“, али у одличном финишу нису могли да направе четири разлике.

Најефикаснији на мечу био је исландски ветеран Валур Сигурдсон са осам погодака, док су у српском тиму по пет дали Жарко Шешум и Богдан Радивојевић.