Прочитај ми чланак

СВЕ ЈАЧИ НАПАДИ ЕНГЛЕЗА Новак је луд, лаковеран и токсичан, а др Кон је у праву

0

Још један напад светски познатих спортских новинара на Новака Ђоковића. Након јучерашњег напада Гири Нејта, уследио је још један и то доста бруталнији. Реч је о колумни британског новинара Симона Бригса који је у ''Телеграфу'' на сва уста испрозивао најбољег тенисера планете.

Поново је у фокусу био Новаков Инстаграм лајв који је у доба корона очигледно био веома гледан.

„Један тренер успиа свом играчу кашичицу неког праха у његову флашу са водом. Он планира да „оживи“ свог играча са миксом калијиума и натријум-електорлитима. Други тренер који ради за Ђоковића, веома дубоко гледа у чашу са водом. Он пројектује позитивне емоције које би наводно требало да се претворе у свету течну воду пуном енергије. Звучи маштовито? Можда. Баш управо је оно што Ђоковић „пљује“ у својим обраћањима на Инстаграму са својим најновијим гуруом Шервином“ – иситче Бригс.

Потом је цитирао Новака:

„Видео сам и познајем људе који су енергетском трансформацијом, помоћу моћи молитве и моћи захвалности, успевали и да најотровнију храну и најзагађенију воду претворе у лековиту. Научници су доказали да молекули воде реагују на наше емоције“ – рекао је Ђоковић током разговора са Шервином.

Потом се аутор овог текста присетио и 2010. године када је Ђоковић сазнао да је алергичан на глутен и када му је у помоћ притекао један Србин.

„Није новост да је Ђоковић „луд“. Он је говорио да су телепатија и телекинеза поклони од „вишег реда“, извор од самог Бога“. До пре неке недеље такво надрилекарство је деловало духовито или напорно, све је зависило од расположења. Као његова прослава након добијеног меча када поздравља публику“.

Бригс је цитирао српског епидемилога Кона који је Новаку поручио да се не меша у ствари које се не разуме, те да је Новак тек трећи најутицајнији спортиста белог спорта после Серене Вилијамс и Роџера Федерера, ако је веровати француском Л’Екипу. Наравно, поново је у фокусу било и змијско уље од 50 долара које Новаков пријатељ Шервин наводно рекламира у Инстаграм званично лајвовима најбољег тенисера планете.

„Тенис вероватно даје више слободе играчима у одлука, можда је то разлог зашто је политика у овом спорту толико прљава. Многи професионалци су напустили школу како би тренирали што би боље могли. Њихов живот се заснива око спорта. Воде спорт који је вредан 5 милијарди у своје слободно време. Истина је да су неки играчи показали као визионари иза сцене, као Били Џин Кинг или Доналд Дел. Данас су њихови наследници људи са који имају интелектуалну понизност да тестирају своје идеје и да се саветују са експертима. Ђоковић очигледно није један од њих. Он наставља да предлаже дискредитоване идеје које на себи имају назив „науке“, морате да се упитате да ли је он прави човек да води тенис кроз пандемију коронавируса“ – закључује Британац свој текст „Ђоковићева наука је токсична, да ли је он прави човек да води тенис кроз коронавирус“.