Прочитај ми чланак

Стојковић: „Партизан је мој клуб до краја живота!“

0

stojke

Бивши голман Партизана Владимир Стојковић захвалио је данас навијачима што су га изабрали за најбољег играча црно-белих у 2013. години и рекао да би поново дошао у тај фудбалски клуб.

„Захваљујем навијачима што су препознали моју енергију, мотивацију и вољу. Кад чујеш звиждуке или ‘браво’ са трибина, увек знаш на чему си. Навијачи су увек ту и када вредјају и када хвале, и пресрећан сам што сам их освојио одбранама“, рекао је Стојковић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

У анкети у којој су гласали посетиоци Партизановог сајта, Стојковић је добио 1.130 гласова, односно 36 одсто. Други је био капитен српског шампиона Саша Илић са 697, а трећи Милош Јојић са 624 гласа.

Стојковић је у Партизан дошао 2010. године, после пласмана црно-белих у Лигу шампиона, а данас је рекао да би поново урадио исто. Његов уговор са шестоструким узастопним шампионом Србије истиче у јануару, па је у потрази за новим ангажманом.

„27. августа је била утакмица у Бриселу (против Андерлехта) за пласман у Лигу шампиона, а дан касније ми је зазвонио телефон и када сам видео да ме зове Лола (бивши играч Партизана Милан Смиљанић), знао сам шта следи. Нисам смео одмах да му кажем да хоћу, хтео сам, али нисам смео, па смо мало разговарали. После сам се са управом све договорио. Сада, после титула и лепих момената, опет бих то урадио“, рекао је Стојковић.

На питање да ли би остао у клубу, када би навијачи сакупили новац за његов уговор, он је рекао да његов останак није везан за новац.

„Проблем мог уговора више није новац.“

„Било ми је тешко кад год бих помислио на одлазак, али смо и ја и сви у клубу схватили да више немам шта да освојим. Новац није проблем, ни мог одласка ни останка, знам да ће ми бити тешко и сваким даном је све теже“, рекао је Стојковић.

На питање да ли би се на крају каријере вратио у Партизан, на неку од функција, голман репрезентације Србије рекао је да ће „за црно-беле увек бити ту“.

„Партизан је мој клуб до краја живота. Не знам да ли ћу радити нешто у клубу, али знам да ћу увек бити ту“, рекао је Стојковић.

Медији су спекулисали да ће Стојковић каријеру наставити у Енглеској, односно да су заинтересовани Стоук и Хал сити, а Стојковић је рекао да у овом тренутку не жели да прича о томе.

„Не бих сада ништа причао о томе. Имам много понуда, много земаља и клубова је у оптицају. Највише бих волео да одем у Италију, али знате колико је тамо то тешко због броја странаца. Ретко који клуб ће то место да ‘испуца’ за голмана, пре ће да доведе неког шпица“, рекао је Стојковић.

Он је захвалио свим тренерима са којима је радио у Партизану, од Александра Станојевића до Вука Рашовића, и истакао да је са свима имао „перфектну“ сарадњу.

„После свих пехова и повреда, био је мађионичарски трик бити први (у јесењем делу првенства), али смо успели. Захваљујем Вуку, он је велики човек и тренер. Ретко који тренер би са оваквом екипом то могао да уради“, рекао је Стојковић.

На питање које лепе и ружне моменте памти, Стојковић је као лоше истакао повреду на утакмици против Јавора, због које није могао да брани против Интера у Лиги Европа, а као два лепа момента истакао је освајање титуле са Станојевићем и последњу са Рашовићем.

„Сваки трофеј ми је подједнако драг. У последњих шест месеци сам желео да одем као први на табели и одлазим као први“, рекао је Стојковић.

Спортски директор Алберт Нађ уручио је Стоковићу плакету за најбољег играча у 2013. години.

Он му је захвалио на три и по године проведене у клубу и на томе што је својим одбранама Партизану донео титуле и пуно успеха.

(sportske.net)