Прочитај ми чланак

Стојановић са девет живота!

0

stojanovic

Никада ниједан тренер на Звездиној клупи није имао овакве резултате и опстајао толико дуго.

Звезда је у 10 кола освојила 17 бодова што је испод сваке критике. Посрће и Партизан, па ништа није изгубљено, али свеједно, ако упоредимо овај учинак са претходним сезонама, тренери су и за мање добијали отказ на „Маракани“.

Хајде да не причамо пуно о оној невероватној одлуци Владана Лукића и његове управе да смени Владимира Петровића у тренутку када је екипа била прва на табели. Процена је отворила врата Партизановој титули.

Прошле године сезону је почео Роберт Просинечки, брзо је напустио кормило немоћан да се бори против очајне финансијске ситуације и притисака. Наследио га је Сале Јанковић, а Звезда је након десет кола имала 25 бодова, осам победа и по реми и пораз.

У том тренутку је заостајала два бода за Партизаном који је био у серији победа.

Пре две сезоне, када је Просинечки био на клупи, Звезда је била на -4, али су поново добили седам мечева и имали 23 бода, дакле шест више него садашњи тим. То је тада оцењивано као лоше, али је био резултат из снова када се упореди са овом јесени.

Пре три године на клупи је био Александар Кристић, након десет мечева Звезда је имала 22 бода, и тада је било доста притужби, а Кристића је на крају јесени заменио Просинечки.

Али, Стојановић који има далеко скромнији учинак опстаје. Један разлог су оних 120 000 евра које му треба исплатити ако се раскине уговор пре краја полусезоне, други је нејединство управе.

Џајић и даље жели Рајевца на клупи, али су се остале струје противле. Хоће ли вербално јединство значити и да ће се искристалисати став око новог тренера?

Тешко, Стојановић ће највероватније остати и ове недеље, иако фудбалски „живи“ на позајмљеном времену.

Ако изгуби дерби, можда га и смене, међутим, тада ће бити свеједно, са +7 Партизан ће, иако јесен није ни готова бити близу нове титуле.

ninkovic-povreda

 

Звезда се зноји због Нинковића?

За сада је потпуно неизвесно хоће ли Милош Нинковић предводити свој тим у утакмици јесени наредног викенда.

Повреда није нимало наивна, Милош Нинковић има 12 копчи на глави и у Београд се вратио аутомобилом. Практично, наложено му је строго мировање неколико дана, а сигурно је да ће пропустити куп меч са Радничким у среду.

Ипак, његов циљ је да се опорави за дерби.

Како је „Спорту“ рекао тим менаџер Абрамовић, последњу реч имаће лекари, а свака прогноза је незахвална.

У случају да не може да наступи то би био огроман хендикеп за Црвену звезду, па треба очекивати да ће на „Маракани“ учинити све како би бивши репрезентативац заиграо…

 

(sportske.net)