Прочитај ми чланак

Станковић: Мање приче, више рада!

0

388243_fudbal-srbija-japan111013ras-foto-aleksandar-dimitrijevic--19_ff

Дејан Станковић је преко своје фондације већ прикупио 315.000 евра за донације угроженима од поплава у Србији, што је саопштио на гостовању Радио-телевизији Србије.

„Волео бих да се стане са лицитирањем о прикупљеној суми, фондација је основана у понедељак касно током поподнева, постоји три дана и за сада је прикупљено 315.000 евра, али ту нећемо стати, ово је тек почетак. Дирнут сам одзивом спортиста, похвалио би све који су се укључили у акцију и позвао бих да се настави са радом“, рекао је Станковић за РТС.

Он је био у Милану када је почела да плави градове и села у Србији, и одмах је у сарадњи са министром спорта Вањом Удовичићем започео рад фондације.

„Хтео сам да помогнем што пре, а у сарадњи са Удовичићем смо невероватно брзо спровели у дело идеју о фондацији у чији рад ће бити укључени бројни спортисти. Преко Владе Србије потрудићемо се да сваки цент заврши онима којима је помоћ најпотребнија“, додао је Станковић, који је имао подршку клуба у ком је завршио каријеру.

„Прво су ми пријатељи и бивши саиграчи из Интера помагали морално, затим и финансијски. Информације на почетку поплава у медијима нису биле опширне, али како је време одмицало, и то било много боље пропраћено како би се информисала италијанско становништво“, рекао је Станковић.

 

BoLMQs3CYAAK1Bn

Његова фондација ће обезбеђивати намирнице, одећу, лекове и средства за санирање објеката.

„Сматрам да су спортисти и сви људи у Србији подигли и да неће стати на овоме. Видети људе како даноноћно ризикују свој живот да би спасили друге је за сваку похвалу. Немам речи, бар знам шта даље, неће се стати, прикупљаћемо донације. Није битно ко, где, како, само да стигне.

( Блиц )