Прочитај ми чланак

Шта се то дешава са Новаком Ђоковићем?

0

То је питање којим се данас многи баве после најновијег пораза најбољег тенисера света...

Novak Rio

Ни најновија пауза коју је Новак Ђоковић имао у протеклом периоду после пораза у финалу УС Опена није му помогла да превазиђе пробеме који га већ месецима муче.

Подсетимо, Ноле је после Њујорка пропустио учешће у Пекингу, дао себи више времена за опоравак, али у Шангају нажалост није показао да је на путу повратка у шампионску форму.

Напротив, утисак је да његова криза постаје све дубља.

Данашњи пораз од Шпанца Баутисте у полуфиналу Шангаја сам по себи није трагичан, нити неки велики разлог за бригу, али све више забрињава Новаково понашање током мечева, односно све израженија нервоза коју показује.

Он је после УС Опена “подигао прашину“ у медијима изјавом да му Грен Слемови и прво место на АТП листи нису више приоритет, јер је тим изјавама покушао да смањи психолошки притисак због константне јурњаве за трофејима и рекордима и да од сада жели да ужива у тенису, али очигледно је да му то за сада не успева.

Нервозне реакције које је показивао не само данас, него и јуче против Мише Зверева одају утисак да Новак супротно својим изјавама, уопште не делује као неко ко ужива у игри.

Чини се да можда није искрен према себи, јер њему заправо ЈЕСТЕ стало да надмаши Федерера по броју Грен Слемова, то би требало пре свега себи да призна, јер утисак је да је направио контраефекат и додатно оптеретио себе, пошто је сада некако остао “у процепу“ између жеље да “ужива на терену“ и оног дугогодишњег циља да буде најбољи на свету, свих времена, за шта свакако још увек има довољно времена.

Новак је и после данашњег меча са Баутистом признао да му је психолошки притисак и даље велики проблем, а да све буде теже, изгледа да су односи са Борисом Бекером прилично “захладнели“ и да се ближи крај њихове сарадње. У прилог тим спекулацијама и данашња Бекерова честитка Баутисти на тријумфу над Ђоковићем.

Биће занимљиво видети како ће се Новак изборити са свим овим, очигледно није навикао да губи, а како је у појединим ситуацијама реаговао данас, погледајте у прилогу. Томе додајте и расправе са главним судијом и током и по завршетку меча…