Прочитај ми чланак

Шта о Михи мисле челници ‘вечитих’?

0

dzajic-djuric

Када су у питању кључне одлуке у српском фудбалу, тешко која може да прође без става Партизана и Црвене звезде, па је тако и у вези са селектором.

Одлазак Синише Михајловића је разочарао челнике ФСС-а, обрадовао јавност и навијаче, а шта о томе мисле „вечити“ ривали?

Први човек шампиона Партизана Драган Ђурић је за Михајловића рекао да му је драг и да је узорк одласка вероватно проблем са ФСС, док челник Звезде Драган Џајић рекао само да му је познат његов карактер.

Михајловић је своју очајну епизоду на месту селектора Србије окончао у уторак, а током своје владавине дао је шансу неколицини младих фудбалера Партизана.

„Мислио сам да ће Синиша да остане. Не знам праву истину, али вероватно је нешто запело у његовом односу са ФСС. Михајловић је био крајње коректан према Партизану и према мени. Могу рећи да ми је драг, прави господин!“, рекао је Ђурић.

Већ се спекулише и о његовом наследнику, а Партизан наравно има своје жеље.

„Имамо доста људи способних да се лате одговорног задатка. Новог селектора очекује много посла, можда то тако не изгледа, али за тили час – ето ти квалификација. Наравно да имамо кандидата, али нећемо сад о томе“, истакао је председник Партизана.

С друге стране, Џајић није желео много да дискутује о Михајловићу, али је нагласио да је штета што Србија неће играти на Мундијалу у Бразилу.

„Нећу да улазим у полемике да ли је било логично да оде. То је посао људи из ФСС. Синишин карактер ми је одавно познат, све је радио у складу са њим. Приоритет ФСС био да се створи нова генерација и младима пружи шанса по сваку цену или је искључиви циљ био пласман на Мондијал. Жао ми је што нећемо бити у Бразилу, земљи фудбала. Биће то сјајно такмичење“, рекао је Џајић.

Ипак, Џајић није срећан ни што се наставила стара прича у вези са селектором Србије, Михајловић је био седми у седам година.

„Прво неког терамо, па га онда питамо зашто иде. Потврдило се то у много случајева. У фудбалском послу нема много места за кајање, мада су понекад одлуке тешке“, закључио је председник Звезда.

Ко ће бити нови селектор Србије вероватно нећемо скоро сазнати, бар према речима председника ФСС Томислава Караџића.

(Б92)