Прочитај ми чланак

ШТА КАЖЕ МЕКИНРО ЗА НОВАКОВУ БИТНУ ПРОМЕНУ пред Аустралијан опен?

0

После шест месеци паузе, Новак Ђоковић се вратио тенису на егзибиоционим мечевима у Мелбурну. Оно што је стучњацима није могло да промакне је промена сервиса нашег аса због повреде лакта која га је дуго одвојила од терена.

Јасно је да Новак није 100 одсто спреман, питање је колико може на Аустралијан опену. Некадашњи тенисер, сада коментатор, брат чувеног Џона Мекинроа, Патрик, сматра да је ова промена нашег аса дошла у погрешно време.

 

– Сигурно да не желите да вам први турнир буде један од најважнијих. Не желите да на такав турнир идете са новим ударцем, било које врсте. Сада морамо да видимо како ће то изгледати у такмичарском мечу. Ђоковић је покушао да поправи свој сервис током година. Ако се сећате, када је био трећи на свету, пре неколико година, имао је одређену нервозу приликом сервиса. То је успео да поправи и да постане број 1 – рекао је Мекинро и додао:

– Много важније од сервиса је Ђоковићево здравље у целини, као и стање повређеног лакта. Ни ми ни он нећемо знати о томе нешто док не крене такмичење – истакао је Американац.