Прочитај ми чланак

ШТА ЋЕ РЕЋИ „ДЕЛИЈЕ“ Просинечки проговорио о Кеку и Звезди

0

Звездина легенда Роберт Просинечки говорио је о спекулацијама да би актуелни тренер Ријеке Матјаж кек могао од следеће сезоне да преузме београдске црвено-беле.

Сама информација о Кековом потенцијалном доласку у љутице Богдана, изазвала је бурне и подругљиве реакције хрватских медија, а свој суд о тој вероватноћи дао је некадашња звезда и бивши тренер најтрофејнијег српског клуба.

Foto: Fonet

– Видите, можемо ми да причамо шта год хоћемо, да анализирамо унутрашње догађаје, али Црвена звезда је велики клуб. Јасно је да у овом тренутку не знам шта се догађа тамо, али Звезда увек има највише амбиције. Наравно да је бити тренер таквог клуба тешко, али тешко је свуда, верујте. Био сам тренер Звезде, па неке ствари ипак знам. Да, можда је тамо теже него негде друго, јер су очекивања јако велика, а питање је да ли тренер увек има адекватну екипу за њихову реализацију – каже Просинечки за „Јутарњи лист“.

Да ли би Кек могао да испуни та очекивања ако дође до трансфера?

– Дакле, Матјаж Кек је у Хрватској добио добру екипу! Ријека је добар тим… Сад кажем, не знам каква је Звездина екипа, како код њих све то функционише. Кажем вам само једно… Кек није лоше изабрао кад је изабрао Ријеку. Наравно, ради се о тренеру који је свакако направио успех с клубом с Рујевице, али будимо реални и рецимо да је то направио са заиста добром, ОК екипом, је л’ тако?

Колика је разлика између тога да неко прави успех са Ријеком и Црвеном звездом?

– Ако би Кек преузео Звезду, било би му много теже да направи успех који је достигао са Ријеком! Читам да је сад Звезда у паници, тренер је дао оставку, првенство им виси… То су све проблеми… Ако Партизан на крају буде први, ко зна каква ће ситуација бити на крају сезоне. Али, тренерски посао је такав, не можеш увек добити оно најбоље, понекад добијеш нешто што није добро – закључио је Просинечки.