Прочитај ми чланак

Српски клубови добили противнике

0

Srpski klubopvi4861_n
У седишту ЦЕВ у Луксембургу у четвртак је обављен жреб за наредну сезону у Купу ЦЕВ и Купу изазивача у обе конкуренције.

Наредне сезоне у европским куповима Србију ће представљати, у женској конкуренцији Црвена звезда у Лиги шампиона и Партизан Визура у Купу ЦЕВ, а у мушкој конкуренцији Ђердап из Кладова и Раднички из Крагујевца у Купу ЦЕВ, а Рибница из Краљева и Црвена звезда у Купу изазивача.

Партизан Визура из Београда ће у шеснаестини финала Купа ЦЕВ у конкуренцији одбојкашица играти против Азераила из Бакуа, из Азербејџана. Први меч ће се одиграти 22. октобра у Београду, а реванш 30. октобра у Бакуу. Уколико елиминише Азераил, Партизан Визура ће у осмини финала играти против победника дуела Оломуц (Чешка) – Линц Штег (Аустрија).

У конкуренцији одбојкаша, Ђердап из Кладова ће у шеснаестини финала Купа ЦЕВ играти против Тикерита из Коколе, из Финске. Први меч ће се одиграти у Финској 23. октобра, а реванш 30. октобра у Кладову. Ђердап ће у осмини финала, уколико елиминише Финце, играти против победника двомеча Малије Мили Пјанго Анкара (Турска) – Локомотива Харков (Украјина).

Раднички из Крагујевца ће у шеснаестини финала Купа ЦЕВ играти против Хипо Амштетена из Аустрије. Први меч ће се одиграти у Аустрији 23. октобра, а реванш 30. октобра у Крагујевцу. Крагујевчани ће у осмини финала, уколико савладају Аустријанце, играти против победника дуела Паок Солун (Грчка) – Младост Марина Каштела (Хрватска).

Одбојкаши Црвене звезде ће у другом Колу Купа изазивача играти против Хурикани Лоиме из Финске. Прва утакмица ће се одиграти 6. новембра у Београду, а реванш 27. новембра у Финској.

Одбојкаши Рибнице из Краљева ће у другом Колу Купа изазивача играти против Валепа Састамале из Финске. Прва утакмица ће се одиграти 6. новембра у Краљеву, а реванш 27. новембра у Финској.

Пласман у Балкански куп изборили су Железничар из Лајковца у женској, и Војводина НС Семе из Новог Сада у мушкој конкуренцији. Победници Балканског купа играће у првом колу Купа изазивача.