• Почетна
  • СПОРТ
  • Српски Џордан: Ђорђе (16) лети по терену и закуцава преко противника! (Видео)
Прочитај ми чланак

Српски Џордан: Ђорђе (16) лети по терену и закуцава преко противника! (Видео)

0

(Телеграф)

– Џордан је један једини. Добри су и Винс Картер, Доминик Виликинс, Доктор Џеј, али Џордан је највише летео – каже Ђорђе Савковић, један од најперспективнијих младих кошаркаша у Србији

Djole-Savković-zakucava
Млади српски кошаркаш Ђорђе Савковић прави је атлета. Иако има само 16 година, његове физичке предиспозиције су такве да би могао без проблема да парира и играчима у сениорском узрасту.

Висок је само 194 цм, али је право вретено. Мршав, експлозиван, брз и скочан као мало ко његових година у Србији, а закуцавања су оно по чему га препознају.

Djole-zakucava-protiv-Telegrafa-1
Игра на позицији бека и један је од најбољих играча кадетске лиге Србије са 20,2 поена, пет скокова и 2,2 асистенције у просеку.

Нема везе да ли је из контранапада или игре, он закуцава кад год има прилику. Своје умеће показао је и екипи Телеграфа, која се усудила да га изазове у баскету “два на два”.

Иако су већ баскет ветерани, а и дупло старији, репортери Телеграфа нису успели да парирају младом Савковићу и његовом колеги Савовићу у физичком дуелу, али су им продали неколико фора.

Ипак, Савковић је сваки пут закуцао када је имао прилику.

Погледајте видео:

 

После баскета, где је демонстрирао силу свог скока и експлозивности, Савковић нам је приредио мали шоу са неколико омиљених закуцавања из свог репертаора – о таблу, преко играча, а затим нам је испричао када је први пут закуцао:

– Било је то на лето између осмог разреда и поласка у средњу школу. Скакао сам, скакао и успео једном руком да закуцам. После тога сам имао повреду, због које сам паузирао, а после сам почео да летим и да закуцавам. Вероватно сам мало и порастао, али сам радио на јачању ногу.

На питање ко му је најомиљенији играч и узор у закуцавању, Ђорђе каже:

– Џордан је један једини. Добри су и Винс Картер, Доминик Виликинс, али мислим да је Џордан био најбољи, највише је летео – каже Савковић, и додаје да је чуо и за Џулијуса Ирвинга алијас Доктора Џеја, који је закуцавао први са слободних бацања.

– Да, да, гледао сам и њега. Сад је то постало често да куцају с бацања, али мени недостаје још мало – признаје млади кошаркаш.

За крај, на питање шта више воли, куцање или тројку, Ђорђе каже:

– Више волим да закуцам на утакмици него да шутнем тројку, јер је атрактивније. Највише воилим да закуцам када прођем кроз рекет између играча и полетим и закуцам!

Погледајте како то маестрално ради Ђорђе: