• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКА КОШАРКА Србија победила и домаћина – 79:69 и освојила трофеј!
Прочитај ми чланак

СРПСКА КОШАРКА Србија победила и домаћина – 79:69 и освојила трофеј!

0

sp-bjelica_620x0Кошаркаши Србије победили су домаћина Француску 79:69 у последњем мечу на припремном турниру у Поу.

Србија је водила током целог другог полувремена, Француска је на шест минута до краја пришла на -4, али су Бјелица и Симоновић вратили предност на десет поена, после чега је наш тим привео меч крају.

Првог дана Србија је изгубила од Грчке, а у суботу је тим Александра Ђорђевића савладао Хрватску. Претходно су ’Орлови’ добили Босну и Херцеговину и Канаду, а доживели су пораз од Италије.

Најбољи у нашем тиму био је Мирослав Радуљица са 14 поена (5-9 из игре), 2 скока и 3 асистенције, а Немања Бјелица имао је 13 поена (5-10 из игре) и 8 скокова. Владимир Мицов убацио је 12 поена, а Рашко Катић 11.

У тиму Француске најефикаснији је био Жофре Ловерњ са 17 поена и 3 скока, а Фурније је додао 11 поена.

На почетку се играло у врло брзом ритму, Србија је после минут и по водила са 6:0, али су и Французи брзо узвратили. Радуљица је дао шест, Мицов пет поена, а наша екипа је после пет минута игре водила 13:11.

Међутим, Французи су узвратили серијом 5-0, а нешто дужи пост Србије прекинуо је Штимац са четири узастопна поена. Ловерњ је убацио седам поена за Французе у првој четвртини, па су ’Триколори’ после десет минута водили 24:20.

Мицов је погодио још једну тројку, четири поена везао је Катић, а након тројке Калинића Србија је изједначила на 32:32.

statistika srbija francuska 10

Симоновић је погодио тројку за вођство Србије, а након закуцавања Радуљице било је 39:36 и селектор Француза Венсан Коле затражио је тајм аут.

Радуљица је убацио још два бацања за +5 Србије, али наши добру одбрану нису искористили да додатно увећају предност, па је Дио постигао тројку и на полувремену је било 41:39 за Србију.

Екипа Александра Ђорђевића створила је пет поена вишка почетком треће деонице, али су Французи два пута погодили на истеку напада и успели су да изједначе.

Ипак, средином четвртине Бјелица је покренуо серију Србије са пет узастопних поена, уследила је украдена лопта и полагање Мицића, а после коша Катића било је 60:52. Катић је затим погодио једно од два бацања, а затим је крунисао лепу тимску акцију за +10 (63:53) на крају трећег периода.

Наш тим је неко време чувао двоцифрени вишак, али је Француска погоцима Ловерња и Фурнијеа пришла на четири поена заостатка на шест минута до краја – 65:61.

После тајм аута селектор Ђорђевић у игру је вратио Бјелицу, Симоновића и Радуљицу – прво је Симоновић погодио уз фаул на лепо додавање Радуљице, уследила је тројка Бјелице, па је Србија поново створила +10.

Уследило је атрактивно закуцавање Симоновића, а Србија је до краја рутински завршила посао.