Прочитај ми чланак

СРПСКА ДОМИНАЦИЈА У СВЕМУ: Срби званично најбољи гејмери на свету!

0

Србија је проглашена шампионом света у еСпорту на управо завршеном седмом интернационалном шампионату еСпорта у Јужној Кореји.

У узбудљивој завршници шампионата, након победе Србије у Hearthstone турниру, и пораза Кине у Starcraft  финалу, Србија се нашла у позицији да освоји ИеСФ шампионат, али је све зависило од резултата ЛоЛ финала између Јужне Кореје и Кине, у ком је победа Кине доносила тој репрезентацији прво место, док је победа Јужне Кореје доносила титулу Србији.

Иако је Кина повела у финалу, Јужна Кореја је успела да преокрене резултат, и тако донесе велико славље нашој репрезентациј која је постала нови ИеСФ светски првак.

Турнир је трајао четири дана, а Serbian e Sport Association (СеСA), уз подршку компаније ComputerLand, организовала је одлазак наше репрезентације на светски шампионат са којег ће се вратити овенчани златном медаљом.

Перовић победник ИеСФ шампионата

Наш представник у Hearthstone, Милош Перовић, је направио феноменалан успех и освојио титулу након сјајног наступа на читавом првенству, где није изгубио ни један једини меч, а противницима је препустио свега 2 појединачне партије.

У финалу је на крају пао и Тајланђанин MiTH.Ledah.

Извор: klanrur.rs