Прочитај ми чланак

Србију отписали за место на Мундијалу

0

Репрезентација Србије унапред је "прецртана" у борби за пласман на Светско првенство у Катару следеће године.

Специјализовани портал „Gracenote live“, који се бави статистиком кроз комплетну историју фудбала, сматра да српски фудбалери немају шансе да изборе визу на Мундијал у конкуренцији Португала, Републике Ирске, Азербејџана и Луксембурга.

Аналитичари „Gracenote“-а су обухватили шансе свих репрезентација из Европе у трци за Катар, међу којима и „Орлове“ којима не дају баш никакав проценат.

У прилог томе говори да су Португалу, ривалу Србије у квалификационој групи, дали чак 82 одсто да ће завршити као први у групи.

На основу тога, само три селекције добиле су јаче предикције – Француска (84%), Шпанија (85%) и Белгија (88%).

Поред њих, најближи Светском првенству према њиховом мишљењу су Немачка (77%), Италија (75%), Холандија (74%), Енглеска (74%), Данска (68%), док се Хрватској даје „само“ 57 одсто.

Занимљиво, из „Граценоте“-а не верују да Србија може ни преко баража до Мундијала, јер су предност добили Швајцарска са 46 одсто, Аустрија са 44 и Велс са 37.

Колико не верују у успех изабраника Драгана Стојковића Пиксија говори да је нашег тима уопште нема на листи, али такође ни респектабилне репрезентације као што су Пољска и Украјина.

Додатни мотив за фудбалере Србије пред старт квалификација и меч са Републиком Ирском на стадиону „Рајко Митић“ од 20.45.