Прочитај ми чланак

Када је жреб за ЕУРО 2024 и ко се до сада квалификовао поред Србије?

0

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство у фудбалу и ЕУРО 2024 ће бити први пут после 24 године да на овом такмичењу гледамо нашу репрезентацију. Ко се још квалификовао и када нас чека жреб за ЕУРО 2024?

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је нерешено 2:2 против Бугарске у последњем колу квалификација за одлазак на ЕУРО 2024, првенство које се игра у Немачкој наредног лета.

Селектор Србије Драган Стојковић рекао је, после пласмана своје екипе на Европско првенство, да је данашњи дан велики за српски фудбал и истакао да су његови играчи показали „страховит менталитет“ против Бугарске и да су веровали до краја.

„Ово је велики дан за српски фудбал. Србија је дочекала да има своју екипу на Европском првенству. Честитам момцима који су се борили до краја и веровали. Срећни смо и задовољни“, рекао је Стојковић за Арену спорт после утакмице.

Ко се још до сада пласирао на ЕУРО 2024?

Репрезентација Србије је 16. која је обезбедила пласман на ЕУРО, после Албаније, Аустрије, Белгије, Данске, Енглеске, Француске, Мађарске, Холандије, Португала, Румуније, Шкотске, Словачке, Шпаније, Швајцарске, Турске и домаћина Немачке.

Представа о преосталих осам учесника ће бити јаснија након што се до 21. новембра одиграју преостале утакмице, када ће бити познато ко ће се на ЕУРО пласирати директно, а ко ће морати да иде у бараж који је заказан за март 2024. године.

Када је жреб за ЕУРО 2024. и када ћемо знати са ким ће Србија бити у групи?

Жреб за групну фазу Европског првенства одржаће се 2. децембра у Хамбургу, након чега ћемо знати саставе свих група.

Пре самог жреба, зависно од исхода преосталих утакмица квалификација, знаћемо и у ком ће се шеширу на жребу за ЕУРО 2024. наћи фудбалска репрезентација Србије.